A vádlottak padján az AOL volt vezetői

A vádlottak padján az AOL volt vezetői

2005. január 11. 17:32, Kedd
[Menedzsmentfórum] A Time Warner csoporthoz tartozó America Online tartalomszolgáltató, és annak volt üzletfele, a PurchasePro hat korábbi igazgatója ellen emeltek vádat tegnap az Egyesült Államokban. A cégvezetőket azzal vádolják, hogy csalások sorozatával vezették meg az Amerikai Tőzsde és Értékpapír Felügyeletet (SEC).

A vád szerint a két cég vezetői többek közt úgy szimuláltak virágzó üzleti kapcsolatot a hatóság előtt, hogy titkos megállapodásokat kötöttek, szerződéseket dátumoztak vissza, és szabálytalanul utaltak át pénzeket. A vádat képviselő ügyész szerint az igazgatók még a nyomozati szakaszban is tüntettek el bizonyítékokat, vagy gyártottak hamis szerződéseket, hogy leplezzék a korábbi ügyleteket. A két cég együttműködése 2002-ben ért véget, amikor a PurchasePro csődbe ment.

A Time Warner a múlt hónapban egyezett meg a SEC-kel, hogy 510 millió dolláros jóvátételt fizet az AOL-nál elkövetett csalások miatt. A cég szóvívője szerint viszont várható volt, hogy a hatóságok tovább folytatják az eljárást az ügyben érintett személyek ellen. A vádlottak padján ül az America Online régi vezérkarának üzleti igazgatója, az internetes részlegért felelős volt alelnök, valamint a PurchasePro első és második embere is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások