Az Antenna Hungária eladta Vodafone részesedését

Az Antenna Hungária eladta Vodafone részesedését

2005. január 12. 15:37, Szerda
A mai napon a zárási jegyzőkönyvek aláírásával lezárult az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone-csoport közötti tranzakció, ennek értelmében az AH a Vodafone Magyarország Rt.-ben meglévő részesedését a Vodafone-csoportra ruházza át. Az eladási ár 19,4 milliárd forint.

Az Antenna Hungária Rt. és a Vodafone-csoport 2004. szeptember 24-én kötött megállapodást, mely szerint az AH Rt. a Vodafone Magyarország Rt.-ben meglévő összesen 12.553.501 db részvényét a Vodafone-csoportra ruházza át. Az AH Rt. Igazgatósága azért döntött az eladás mellett, mert a cég részesedése olyan alacsony szintre csökkent volna, amely jelentősen rontotta volna egy jövőbeli eladás értékét, és mert a Vodafone Magyarország középtávon sem fog osztalékot fizetni, miközben a harmadik generációs mobiltelefónia bevezetése miatt további igen komoly mértékű befektetések válnak szükségessé a Vodafone-ban, csakúgy, mint a másik két mobilszolgáltató társaságban.

A sikeres tranzakciót az tette lehetővé, hogy a Vodafone Magyarország Rt. az elmúlt két évben jelentősen növelte részesedését a hazai piacon.

Mivel az AH Rt. könyveiben a részesedés nyilvántartási értéke 17,7 milliárd forint, a 19,4 milliárd forintos eladási ár azon kívül, hogy azonnali készpénzbevétellel nyereséges kiszállást tesz lehetővé, megkönnyíti a cég számára számos projekt finanszírozását, valamint a hitelállományunk további csökkentését. A két társaság közötti üzleti kapcsolat a jövőben is fennmarad, az AH-csoport továbbra is bérelt vonali, szerviz-, valamint infrastruktúra-bérleti szolgáltatásokat nyújt a Vodafone Magyarország Rt. részére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások