Konica Minolta digifényképezőgép kezdőknek

Konica Minolta digifényképezőgép kezdőknek

2005. január 18. 10:52, Kedd
A Konica Minolta év eleji újdonságával mindjárt egy új termékcsaládot indít útjára, amelynek az "E" nevet adta. A sorozat első darabja az E50, mely kialakításában és képességeiben leginkább a Sony T sorozat konkurenciája lehet.

Bár a kamerával felszerelt mobiltelefonok térhódítása miatt sokan temetni kezdték a kisebb digitális fényképezőket, de úgy tűnik a gyártók kedve az újabb modellek piacra dobásában, valamint a vevők kitartása az ultrakompaktok iránt töretlen maradt. Ez természetes is, hiszen minőségben és szolgáltatásokban azért ezek a modellek még mindig messze a kamerás telefonok fölé képesek licitálni. Az új géppel a Konica Minolta elsősorban a kezdő fotósokat célozta meg, hiszen a gép főként az automata funkciókra támaszkodik. Emellett viszont rendelkezik pár tulajdonsággal, melyek nyilvánvalóvá teszik, hogy igényesebb készülékkel van dolgunk.



Kezdetnek mindjárt itt van a nevéből is könnyen következtethető felbontása, amely 5 megapixel. Mellé 3x-os (32-96 mm) optikai zoomot kapunk és egy nagy méretű, 2,5" átmérőjű LCD kijelzőt. Makró módban az élességállítás 6 cm távolságtól lehetséges. A fényképezőgép 640x480 képpontos videókat képes rögzíteni, 15 fps sebességgel, időlimit nélkül - illetve a mozgókép hosszának csak SecureDigital (SD) memóriakártyánk véges kapacitása szabhat gátat. Az E50 mellé saját líthium-ion akkumulátor is jár, mely a gépbe helyezve tölthető. Természetesen a gép az ultrakompakt jelzőt is bővel kiérdemli, hiszen 27,5 mm-es vastagsága és 130 grammos súlya észrevétlen társsá teszi akár ingzsebben hordva is.

A Konica Minolta E50 megjelenése most januárban esedékes az európai piacon. Nyitóárát 199 fontban adta meg a gyártó (ez kb. 70e Ft).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások