Csak legális Windowsokat frissítene a Microsoft

Csak legális Windowsokat frissítene a Microsoft

2005. január 26. 09:32, Szerda
A jelek szerint a szoftveróriás ismét úgy döntött, hogy kizárólag a legális példányok számára lesznek elérhetők a szükséges javítások, míg a kalózmásolatokra csak bizonyos korlátozással tölthetjük majd le a frissítéseket.

A vállalat még idén szeretné bevezetni az új rendszert, addig is időt adnak a felhasználóknak, hogy megtegyék a szükséges lépéseket. Szakértők szerint már jóideje várható volt egy ilyen lépés, hiszen a Microsoft tavaly ősszel kezdte meg egy új szoftver tesztelését, amely a Windows operációs rendszerek valódiságát hivatott tanúsítani. Eddig az ellenőrzés önkéntes alapon zajlott, de február 7-én Kína, Norvégia és a Cseh Köztársaság vásárlói számára már számos frissítés esetében kötelező lesz elvégezni a tesztet.


A vállalat ígérete szerint amennyiben az operációs rendszer kalózmásolatnak bizonyul, kedvezményes áron hozzájuthatunk egy legális példányhoz - igaz, a kedvezmény mértékét még nem lehet tudni, hiszen ez eredeti ár is igen eltérő, ebben a három országban például 10 és 150 dollár között mozog. Az év közepe felé a Microsoft világszerte szeretné bevezetni a kötelező ellenőrzést, mind a kiegészítő alkalmazások, mind a frissítések esetében. Azok, akik nem kívánnak azonnal legális példányt vásárolni, továbbra is igénybe vehetik majd a Windows Update szolgáltatást, de csak abban az esetben, ha a letöltést automatikusra állítják. A Microsoft szerint ily módon kellő egyensúlyt hoznak létre, és a változás egyik tábort sem érinti hátrányosan.

"Véleményünk szerint csak az eredeti szoftver lehet kellően biztonságos. A változással szeretnénk arra ösztönözni a felhasználókat, hogy vásárolják meg az operációs rendszert, de nem lenne jó, ha ezzel csökkenne a frissítéseket letöltő felhasználók száma" - jelentette ki David Lazar, a Genuine Windows program vezetője. Elmondása szerint a Windows Genuine Advantage nevű program további előnyöket kínál azok számára, akik már korábban kötélnek állnak: ezen felhasználók ugyanis ingyen szoftverekhez juthatnak, és további kedvezményben részesülnek, ha Microsoft terméket vásárolnak, beleértve az Outlook Live előfizetést, illetve az MSN Games szolgáltatást.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások