Február végén jön a Nikon D2X

Február végén jön a Nikon D2X

2005. január 26. 09:56, Szerda
A Nikon Europe bejelentette, hogy új professzionális digitális SLR fényképezőgépe, a 12,4 MP-es Nikon D2X forgalmazása 2005. február 25-én megkezdődik.

“A professzionális fotográfusok, mint egy újévi köszöntőt fogják fogadni ezt a hírt szerte a világon" mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális SLR rendszer marketing vezetője. Majd hozzátette “Humorosan megfogalmazva, a nagy siker késleltette az értékesítés elindítását, hiszen a fotográfusok érdeklődése nagyságrendekkel meghaladta a az előzetes terveket, a japán Sendai gyárnak jelentősen növelnie kellett a termelést, hogy az igényeknek eleget tudjon tenni." A D2X fogyasztói ára 1 199 000 Ft lesz.


A sajtóközlemény szerint szintén nagy horderejű WT-2 vezetéknélküli jeltovábbító forgalmazása is amilyen hamar csak lehet megkezdődik, ahogyan a végső simítások befejeződnek. Az új WT-2 nagysebességű FTP adatátvitelt tesz lehetővé digitális fényképek számára vagy teljes, PTP IP protokollal működő vezetéknélküli képátvitelt egyszerű, automatizált folyamatokkal, megnövelt adatbiztonsággal. A kis, kompakt méret és a kiváló egyensúlyi tulajdonságok már most is elismertek a professzionális fotográfusok körében, akik a hasonló WT-1-es adatátviteli eszközt használják.

Az új AF-S VR Nikkor 300 mm f/2.8G IF-ED teleobjektív is még szélesebb körben lesz elérhető. A gyártó szerint nanokristály-technológiának köszönhetően csökken az optika belsejében fellépő fényszóródás, mely minimalizálja a szellemkép és különböző káros fénycsóvák létrejöttét, kifejezetten pontszerű fényforrások közti fényképezéskor, mint például a sportarénák lámpái. A vibrációcsökkentő rendszer segítségével gyengébb fényviszonyok között is lehetővé válik hosszabb záridő használata berázkódás kockázata nélkül.


Az optikát bármilyen Nikon digitális SLR fényképezőgéppel használva a gyújtótávolság 450 mm-re változik. Ha D2X 8 kép/mp-es, 6,9 MP-es High-Speed Crop üzemmódját használjuk, akkor 600 mm-re módosul, ugyanakkor a fényerő egyáltalán nem változik. Az AF-S VR Nikkor 300mm f/2.8G IF-ED ára kb. 1 300 000 Ft, néhány tízezer forinttal több, mint az előd, az AF-S 300mm f/2.8D IF-ED II optika ára, melynek gyártása befejeződik.

A Nikon D2X és WT-2 megjelenésével a Nikon Capture program 4.2-es verziója is elérhetővé válik. Mindazt tartalmazza az új szoftververzió, mely a PTP IP adatátviteli rendszer használatához maradéktalanul szükséges. Túl azon, hogy az összes régebbi funkcióval is rendelkezik, új eszközöket és a közlemény szerint gyorsabb, kifinomultabb működést foglal magába. Az új verzió ingyenesen érhető el azok számára, kik rendelkeznek a Nikon Capture 4 alapszoftverrel.

A D-Lighting funkció kerül a 4.1-es verzióból ismert digital DEE eszköz helyére, melynek segítségével az árnyékokban és a csúcsfényekben megbúvó részletek szabályozhatóak kontrasztos világítási körülmények esetén. A Photo Effects eszköz lép a Colour Balance helyébe, több, finomabb beállításokat lehetővé téve. Az új Straighten eszköz segítségével azonnal beállítható a megfelelő horizont. A szintén új Marker eszköz lehetővé teszi a szerkesztési folyamatok gyors követését és elvetését. AZ új LCH editor egyenkénti beállítást tesz lehetővé a világosság, a telítettség és a színezet terén általános görbék segítségével. A Nikon Message Centre-nek köszönhetően lehetővé válik, hogy automatikusan frissítse magát a szoftver bármikor, amikor számítógépe az internetre csatlakozik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások