chello light: olcsóbb szélessávú internet a UPC-től

chello light: olcsóbb szélessávú internet a UPC-től

2005. február 2. 16:25, Szerda
A UPC Magyarország mától egy új, az eddigieknél kedvezőbb díjú szélessávú internet-szolgáltatást is kínál a kezdő és a kevésbé aktív felhasználók számára.

A UPC Magyarország ma Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter társaságában bejelentette, hogy chello light néven elindította új internet-szolgáltatását. A haladó és a legigényesebb felhasználóknak szánt chello classic (1536/512 kbps, 30GB adatforgalom) és chello plus (3072/512, 60GB) mellett a chello light (512/128 kbps, 5GB) szélessávú megoldást kínál azoknak a kezdőknek, akik az internetet nagy mennyiségű letöltések helyett főként e-mailezésre, szörfözésre és multimédiás szolgáltatásokra kívánják használni.

A chello light nevű szolgáltatás a hagyományos telefonmodemes kapcsolatnál nyolszor gyorsabb internetelérést nyújt 6500 forintért. A jelenleg széles körben elérhető legolcsóbb szélessávú hozzáférés révén az átlagos és a szerényebb igényű internetezők is élvezhetik az állandó, fix havidíjas webkapcsolat előnyeit. "Az új szolgáltatással is az egyre sokszínűbbé váló előfizetői igényekre igyekszünk reagálni és reményeink szerint még tovább növelhetjük a szélessávú internetet választók egyre népesebb táborát" - mondta Joe Zuravle, a UPC Magyarország vezérigazgatója. Hozzátette: a hazai internetpiac gyors fejlődését jelzi, hogy a chello light több mint 30 százalékkal, 4000 Ft-tal kevesebbe kerül, de ugyanakkora adatsebességet biztosít, mint az egy évvel ezelőtti alapszolgáltatás, melynek a sebessége időközben a háromszorosára emelkedett.

"A UPC új internetcsomagjának elindítása a verseny eredménye és így újabb bizonyíték arra, hogy jó távközlési szabályozás született" - vélekedett a bejelentés kapcsán az informatikai és hírközlési miniszter. Kovács Kálmán elmondta: a tárca céljai között mindig is kiemelt helyen szerepelt, hogy az internet, a kor elsőszámú információközvetítő eszköze minél szélesebb kör számára váljon elérhetővé. A chello light révén olyan szélessávú előfizetési csomag kerül most a piacra, az eddigieknél jelentősen olcsóbban, gyakorlatilag a dial-up költségekkel összemérhetően és így többek számára elérhetően kínálja mindazokat az előnyöket, amelyre csak egy gyors, időkorlát nélküli, szélessávú kapcsolat képes.

A fix havidíjú, állandó, gyors, szélessávú internetkapcsolat mellé a chello light előfizetői 1 e-mail címet kapnak 5 alcímmel és 10 MB levéltárhellyel, valamint 10 MB webtárhelyet is igénybevehetnek.

A kábeltelevíziós és internetszolgáltatások mellett műholdas digitális televíziós és telefonszolgáltatásokat is nyújtó UPC magyarországi csoportja immár több mint egymillió aktív előfizetést üzemeltet országszerte. Az egymilliomodik szolgáltatási szerződést megkötő előfizetőt Kovács Nimród, a UPC Kelet-európai Csoportjának elnöke és Joe Zuravle vezérigazgató ebből az alkalomból tegnap köszöntötte és megajándékozta egy két főre szóló hollywoodi álomutazással.

Kovács Nimród hangsúlyozta: a hagyományos kábeltelevíziótól és a Monortel vezetékes telefonszolgáltatásától kezdve, a UPC Direct műholdas televízióján és a chello interneten át egészen a legújabb kábeles telefonig ma már olyan szolgáltatás-kínálatot tudunk nyújtani, amely a családok mindenféle otthoni szórakoztatási, információs és kommunikációs igényét képes kielégíteni. Ez a tudatos fejlődés tette lehetővé, hogy mára a nemzetközi UPC leányvállalatai közül a magyarországi cégcsoport rendelkezzék az egyik legnagyobb előfizetői bázissal, hazánkban pedig az inkumbens telefoncég melletti legnagyobb távközlési szolgáltatóvá válhasson.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások