Walkman-telefonokat készít a Sony Ericsson

Walkman-telefonokat készít a Sony Ericsson

2005. február 20. 15:59, Vasárnap
Már márciusban a boltokba kerülhetnek azok a Sony Ericsson mobiltelefon-walkman hibridek, amikre át lehet másolni zenei CD-k anyagát PC-n keresztül. A későbbi modellek pedig képesek lesznek a másolásvédett, interneten megvásárolt és letöltött fájlok lejátszására is akár úgy, hogy ezeket közvetlenül az internetről tölti le a készülék.

A Sony évtizedek óta jól ismert hordozható zenelejátszó gyártó, s most a közös mobiltelefon gyártó cégbe is beinvesztálja tapasztalatait. Az egyre népszerűbb, jól kidolgozott Sony Ericsson telefonok megkapják a szintén népszerű Sony zenelejátszók képességeit is, mellyel a japán-svéd vállalat reményei szerint újabb szeletet hasíthatnak ki a mobil-tortából.

A Sony Ericsson új termékei támogatni fognak szinte minden elterjedt digitális zene formátumot, ezzel is segítve a szolgáltatók és a fogyasztók igényeinek jobb kielégítését. A vásárlók választott szolgáltatótól függetlenül használhatják majd a vállalat Connect internetes zeneletöltő szolgáltatását, mely jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Hollandiában elérhető.

Természetesen nem csak a Sony Ericsson próbálkozik hasonlóval, hiszen a legnagyobb konkurensek szintén mostanság dobják majd piacra hibrid készülékeiket. A világ első számú telefon gyártója a világ első számú szoftveróriásával, a Microsofttal fogott össze, ennek eredményeképp a Nokia telefonok képesek lesznek a Windows platformon használt fájlok kezelésére, és minden gond nélkül használhatjuk majd Nokiánkat mini számítógépként, adathordozóként is.

A főleg amerikai piacokat hódító Motorola a számítástechnika hasonló cipőben járó szereplőjét, az Apple-t választotta, így a Motorola készülékek képesek lesznek majd az iTunes elérésére és funkcióiban szinte teljesen megegyeznek majd az iPod készülékekkel.

Az erős konkurencia ellenére a Sony mégis bízik abban, hogy a zenelejátszás terén szerzett tapasztalatai kellő előnyhöz juttatják ebben a versenyben is, hiszen nem véletlen, hogy anno csak a Sony WalkMan márkanév alatt 340 millió darabot sikerült értékesíteniük világszerte. A WalkMan név pedig még mind a mai napig közismert és egyértelműen a vállalathoz kötődik a nyugati társadalmakban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások