Paris Hilton telefonját vizsgálja a T-mobile

Paris Hilton telefonját vizsgálja a T-mobile

2005. február 28. 13:56, Hétfő
A T-Mobile egyesült államokbeli leányvállalata a hackerek elleni legjobb védelemnek a jelszavak használatát tartaná és ezt a rendszert minél előbb be is kívánja majd vezetni, hogy elkerülje a Paris Hilton történetéhez hasonló eseteket.

A vezetéknélküli biztonságtechnikával foglalkozó cég, a Flexilis azt nyilatkozta, hogy a T-Mobile hangpostaszolgáltatása a többi szolgáltatáshoz képest is jóval sebezhetőbb, a rosszindulatú támadók számára a rendszer szinte nyitott ajtó az előfizetők személyes adataihoz. Hozzátették viszont, hogy biztonságos jelszavak használata esetén ez a veszély elhárulna és az előfizetők ismét megnyugodhatnának. "A T-Mobile mindig is felkínálta a jelszóval védett hangposta szolgáltatás választását előfizetőinek" - mondta Bryan Zidar. "Így könnyedén elkerülhetőek a nem kívánt behatolások."


Paris Hilton telefonjában több száz neves személy számát tárolta

Ennek ellenére az előfizetők nem aktiválják a jelszavas védelmet, mint ahogy Paris Hilton sem tette meg, így a telefonjában tárolt pikáns képek és a híváslistája hamarosan az interneten landolt egy bárki számára elérhető weblapon. A T-Mobile jelenleg is vizsgálja, hogy mi történhetett Miss Hilton vezetéknélküli készülékével, de a vállalat szakemberei szerint nyilvánvaló, hogy a jelszavas védelem megóvta volna a fiatal hölgyet ettől a történettől.

Biztonságtechnikai szempontból mostanság igencsak rájár a rúd a T-Mobile-ra, hiszen nem sokkal ezelőtt hackerek visszafejtették jónéhány előfizető adatait. Ennek köszönhetően a közeljövőben a szolgáltató jóval nagyobb figyelmet fordít a megelőzésre és az ügyfeleket komplex nehezen feltörhető jelszavakkal védi majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások