Megjelent a Canon Digital IXUS 50

Megjelent a Canon Digital IXUS 50

2005. március 5. 16:02, Szombat
A nemrég piacra került Digital IXUS 40 formatervezett váza alapján fejlesztett Digital IXUS 50 rozsdamentes acél kivitelezése ugyanazokat a funkciókat rejti, amelyekkel a nemrégen bejelentett "nagy testvér", a Digital IXUS 700 is rendelkezik.

A Canon bemutatta az 5,0 millió képpontos Digital IXUS 50 fényképezőgépét. A fényképezőgépen 3-szoros optikai zoom és nagy méretű, 2,0" LCD kijelző van. A gép másodpercenként akár 30 képkockás 640x480 képpontos videofelvételek készítésére képes, a felvétel hosszának csak a memóriakártya kapacitása szab határt. A fényképezőgép ugyanazzal a DIGIC II képfeldolgozó processzorral dolgozik, mint a gyártó legújabb professzionális sorozatú digitális fényképezőgépei.

"A Digital IXUS 50 a legújabb csúcstechnológiát megalkuvás nélküli formatervezéssel és kivitelezéssel ötvözi " - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. "Az eddigi legkisebb 5 megapixeles optikai zoomos fényképezőgépünk folytatja az IXUS hagyományt, és egy remek alakú és funkcionalitású eszközt ad a felhasználók kezébe, amelyet már az első pillanattól kezdve nagyszerű érzés használni."

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A DIGIC II az 1 másodpercet alig meghaladó üzembeállási időt, valamint a megszakítás nélküli 2,1 kép/mp sebességű, a memóriakártya teljes szabad kapacitását kihasználó felvételkészítést biztosít. A megnövelt feldolgozási kapacitás lehetővé teszi a képek közötti ugrást (egyszerre 10 vagy 100 képpel, illetve a fényképezési dátum alapján), a képek gyors elforgatását és a megnövelt kártyaírási sebességet is.

A 2,0" képátlójú LCD kijelző ideiglenesen maximális fényerőre kapcsolható, ezáltal könnyebbé válik a képek ellenőrzése a kültéri fényképezés során. Gyenge megvilágításnál a "Night Display" (Éjszakai nézet) funkció használatával komponáláskor is láthatóvá válik a felvétel az LCD kijelzőn, anélkül, hogy az befolyásolná a kép expozícióját. A "fényképezz és mutasd meg a többieknek" élmény érdekében az új "Hold" (Tartás) funkcióval az elkészített kép tetszőleges ideig megjeleníthető, illetve azonnal, a lejátszási módba való átkapcsolás mellőzésével is törölhető. A fényképezés azonnal folytatható, elegendő ismét lenyomni az exponáló gombot.

A "My Colours" (Saját szín) funkciónak köszönhetően a felhasználók álló- és mozgóképek készítése előtt is beállíthatják a felvételek színeit. A kilenc színszerkesztő funkció között megtalálható a "Colour Swap" - vagyis a színcsere funkció, a "Colour Accent" - amellyel egy kivételével valamennyi szín fekete-fehérré konvertálható, továbbá az élénk kék, zöld vagy vörös elsődleges szín kiemelési lehetősége. A fényképezőgép emellett rendelkezik világosabb vagy sötétebb bőrfelület funkcióval is, amely segítségével a háttér és a környezet színeinek befolyásolása nélkül is sötétíthető vagy világosítható a fotóalany bőrárnyalata.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gépben összesen 10 különböző fényképezési üzemmód van, ezek között megtalálható hat "témaautomatika" mód, amelyek a fényképezőgép fehér-egyensúlyát, expozícióját és más beállításait az adott fényképezési helyzetre optimalizálják. A téma módok között megtalálható a jól ismert "Éjszakai felvétel", a "Mozgó gyerekek", "Portré" és a "Víz alatti" üzemmód, amely a fényképezőgéphez külön megvásárolható időjárásálló tokkal használható. A kézi üzemmódban a tapasztaltabb fotósok olyan beállításokat módosíthatnak, mint a fehér-egyensúly, a fénymérés, az ISO érzékenység és a 15 mp (Hosszú záridő módban) és 1/1500 mp között állítható záridő. Az önkioldó funkció egy sor időzítési opcióval használható (1 -10 mp, 15, 20 vagy 30 mp), és beállítható az időzítés végén elkészítendő képek száma is (egytől tízig).

A Digital IXUS 50 új videofelvételi és -lejátszási funkciókat tartalmaz. A "My Colours" (Saját szín) funkció effektusai videók esetében is alkalmazhatók, a digitális zoom pedig immár a videofelvétel közben is állítható. A fotósok akár 1 perces, 60 képkocka/mp sebességű lassított felvételt is készíthetnek. A lassított felvétel vezérlése immár érzékenyebb, ötfokozatú sebességállítási funkcióval gazdagodott, míg a fehér-egyensúlyt és az expozíciót a fényképezőgép automatikusan módosítja a videofelvétel során. A "Compact" mód segítségével kis méretű, e-mailhez csatolható, akár 3 perces felvételek készíthetők (15 képkocka/mp sebességgel, 160 x 120 képpontos felbontásban).

A fényképezőgép exponálás közben érzékeli a gép helyzetét, és automatikusan a megfelelő helyzetbe forgatja el a függőlegesen exponált képeket, ezenkívűl módosítja a fehér-egyensúlyt, az élességállítást és az expozíciót is, mivel segítséget nyújt a fényképezőgép beépített iSAPS fotósegédjének, hogy az figyelembe vehesse például az égbolt és az előtér valószínűsíthető elhelyezkedését. A PictBridge közvetlen nyomtatási funkció segítségével a képek számítógép használata nélkül is kinyomtathatók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások