Az S3 bemutatta az első GammaChrome kártyát

Az S3 bemutatta az első GammaChrome kártyát

2005. március 10. 22:02, Csütörtök
Az S3 Graphics - GammaChromeS18 néven - bejelentette legújabb fejlesztését, amellyel a vállalat a középkategóriás PCI Express grafikus kártyák piacára szeretne betörni.

A GammaChromeS18 a grafikus kártyák családjának első példánya, amely natív PCI Express interfészt foglal magában, és teljes mértékben támogatja a DirectX 9.0 technológiát, valamint a HDTV szabványt. A kártya egyik legfontosabb újdonsága a második generációs programozható grafikus motor, a Chromotion 2.0, amely a vállalat állítása szerint kiterjedt funkciókat és kiváló minőséget nyújt. A nagyobb teljesítmény érdekében a grafikus kártya a natív HDTV enkóder mellett beépített videogyorsítót foglal magában és támogatja a többképernyős üzemmódot.


A közlemény külön kiemeli a pixel futószalagok teljesítményét, amely állításuk szerint meghaladja a konkurens termékek képességeit, és különösen alkalmassá teszi a grafikus kártyát a legújabb játékok futtatására, amelyek minden eddiginél több számolást igényelnek. "A Gammachrome a grafikus processzorok új generációját testesíti meg, amely a PCI Express támogatása mellett számos új funkciót és lenyűgöző 3D-s teljesítményt nyújt, amely kielégíti a vásárlók minden igényét. A GammaChromeS18 ezen a téren egyértelműen megelőzi riválisait, és új rekordot állít fel az igen szoros versenyben" - áll az S3 által kiadott közleményben.


A vállalat részéről korábban elhangzott nyilatkozatokból kiderült, hogy a GammaChrome családba tartozó nagyteljesítményű PCI Express grafikus kártyákat a mainstream piacra szánják. A család első tagjaként bemutatott GammaChromeS18 a teljesítmény szempontjából a középkategóriát testesíti meg, míg a soron következő termékek kifejezetten a csúcskategóriát, illetve az alacsony fogyasztású termékek piacát célozzák meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások