Videóletöltő szolgáltatást indított a Microsoft

Videóletöltő szolgáltatást indított a Microsoft

2005. március 31. 19:56, Csütörtök
A redmondi cég új szolgáltatása rendkívül sokoldalú lesz. Amennyiben valaki lemarad a kedvenc kosárlabda-mérkőzéséről a jövőben nem kell majd szitkozódnia, hanem bármikor megnézheti az adott meccset az MSN-en.

A Microsoft által indított szolgáltatás keretében bárki információkhoz juthat majd az aktuális televíziós műsorról vagy megtekinthet videoklipeket és más digitális multimédiás anyagokat is. A szükséges digitális tartalmakat olyan partnercégek biztosítják, mint a CinemaNow, az MSNBC.com, a TiVo, a DIY Network, a Home & Garden Television, a Fox Sports és az MTV zenei televízió. A szolgáltatás az MSN internetes portálon keresztül érhető el. Aki az MSN-nél regisztrált tag, az a kiválasztott anyagokat, pl. klippeket letöltheti Smartphone-jára, a Pocket-PC-jére és más, a Windows Mobile operációs rendszert futtató, hordozható készülékre is, hogy azt azon tekintse meg.

A Microsoft már az idén januárban Las Vegasban megrendezett International Consumer Electronics Show-n (CES) betekintést engedett a szolgáltatásba. A kiállításon azt is bemutatták a redmondi cég szakemberei, hogy miként lehet letölteni egy digitális multimédiás fájlt majd a számítógépre, majd onnan átjátszani egy hordozható készülékre. Mostanra ezt a folyamatot már automatizálni is lehet, sőt az is beállítható, hogy a rendszer egy idő után magától törölje a régi fájlokat.

A digitális anyagok azonban elérhetők lesznek az új Média Center típusú eszközök és számítógépek számára is. Ahhoz, hogy a kompatibilitás minél nagyobb legyen, az amerikai konszern együttműködési megállapodást kötött olyan cégekkel, mint például a Creative Labs. A felhasználóknak gyakorlatilag a szolgáltatás igénybe vételéhez már csak egy Windows XP Home vagy Professional operációs rendszert futtató számítógépre, az Explorer 5-ös vagy frissebb és a Windows Media Player 10-es verziójára van szükségük. A Microsoft tervei között szerepel az is, hogy a jövőben a híreket bárki letöltheti majd a Smartphone-jára vagy más hordozható készülékére (Pocket PC stb.).

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások