A hardvergyártóknak nem kell csökkentett Windows

A hardvergyártóknak nem kell csökkentett Windows

2005. április 2. 11:47, Szombat
A világ két legnagyobb PC-gyártója bejelentette, hogy az Európában értékesített konfigurációk nagy része továbbra is teljes értékű Windows operációs rendszert tartalmaz majd.

Teszik mindezt annak ellenére, hogy az Európai Bizottság nem is olyan rég új változat kiadásában állapodott meg a Microsofttal, amely nem tartalmazná a Media Player lejátszót. Amint arról a napokban hírt adtunk, a szoftveróriás végül beleegyezett a bizottság döntésébe, és ígéretet tett arra nézve, hogy a lejátszótól megfosztott Windowsok 'N' jelöléssel kerülnek a boltok polcaira. A jelek szerint azonban a Dell és a Hewlett-Packard nem zavartatja magát, és továbbra is az eredeti Windows operációs rendszerek értékesítésével számolnak Európában.

Venancio Figueroa, a Dell szóvivője kijelentette, hogy a piaci igényektől teszik függővé a lebutított változat bevezetését. "A Windows jelenlegi változata tökéletesen megfelel számunkra, de továbbra is figyelemmel kísérjük majd a piaci igényeket" - jelentette ki a szóvivő. Ingo Juraske, a Hewlett-Packard európai részlegének alelnöke nem sokkal később elmondta, hogy a világ második számú PC-gyártója mindkét változat forgalmazásával számol, de nem tartanak attól, hogy túlzottan nagy vásárlói érdeklődés mutatkozik majd a "Windows XP Home Edition N" iránt.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta a két óriáscég bejelentését, azzal érvelve, hogy nem avatkoznak be ilyen jellegű lépésekbe. "A Windows XP Home Edition forgalmazását illető kérdések egyedül a gyártóra tartoznak, éppen ezért nem fogunk beleszólni a döntésekbe" - jelentette ki Jim Desler, a szoftveróriás szóvivője. A RealNetworks - amely az Európai Bizottság által kezdeményezett tárgyalásokon a Microsofttal szemben foglalt állást - szintén nem nyilatkozott az ügyben, mint ahogy azt sem erősítették meg, hogy tárgyalásokat folytatnak a gyártókkal a Real Player alkalmazásával kapcsolatban.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások