Doom III: Resurrection of Evil

Doom III: Resurrection of Evil

2005. április 15. 08:21, Péntek


Kiadó: Activision
Fejlesztő: Nerve Software
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Pentium IV vagy Athlon XP, 384 MB RAM, nVidia GeForce 3 vagy ATI Radeon 8500
Ajánlott: Pentium IV 3 GHz vagy Athlon XP 3000+, 1 GB RAM, nVidia GeForce 6 vagy ATI Radeon 9800
Hasonló játékok: DOOM 3
Kategória: FPS

A pokol teremtményeinek mészárlása már biztos, hogy örökké folytatódni fog. Alig nyolc hónappal az eredeti Doom 3 megjelenése után megérkezett a kiegészítő, amit nem az id Software, hanem a velük szorosan együttműködő Nerve Software készített el. A stílus persze maradt, a cél továbbra is a gondolkodás nélküli hentelés.

A kiegészítő valóban nem rugaszkodik el túlzottan az eredetitől. A vérfagyasztó horror hangulatot csupán új fegyverekkel és szörnyekkel egészítették ki, így számítson mindenki pusztán a szokásos minimál kiegészítőre. A történet egy B kategóriás filmnek sem ér nyomába, szerintem nyugodtan át is lehet ugrani az átvezető dialógusokat játék közben. A kiegészítő kizárólag fanatikusoknak ajánlott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az események két évvel az eredeti játék pokoli katasztrófája után folytatódnak. A pénzéhes Union Aerospace Corporation profit reményében újabb kutatóbázist épít a Marson, hogy tovább folytathassák a korábbi bázis tudósai által felfedezett marsi civilizáció tanulmányozását. Egy nem meglepő fordulat viszont újra rászabadítja a csapatra a pokol minden undorító lényét.

A főhős nem ugyanaz, mint a Doom 3-ban, hisz egy felelőtlen katonát alakíthatunk, aki talál egy fura tárgyat, amit persze meg is vizsgál, de arra nem számít, hogy ezzel kiírtja a környék minden élőlényét és emellett nyitva hagyja a pokol kapuját, amin keresztül még sok ezer nyalánkság szabadul a humanoid telepre. A vezetőjük ezúttal Dr. Betruger, aki maga is démonná vált az idők során. A cél persze a kegytárgy megsemmisítése a pokol tornácán és a portál bezárása, lehetőség szerint örökre. Ehhez mindössze a milliónyi gonosz ellenséget kell kiütni a nyeregből.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A számítógép hardverek fejlődése úgy látszik nem volt elég gyors, hiszen még mindig szinte teljesen sötét a díszlet, még mindig egy tech demo, ami jóval megelőzi saját korát. A zseblámpa nagy barátja lesz minden játékosnak, hiszen a képernyő 2/3-a még most is fekete lesz. A feladat összetettsége sem változott sokat. Elsőként agyon kell lőni mindenkit, majd megkeresni a továbbjutáshoz szükséges kulcsot, PDA adatokat, majd végül magát a kijáratot a területről. Ráadásul a történet még kevesebb lesz itt, mint az eredeti Doom 3-ban, pedig az igazat megvallva ott sem lehetett volna regényt írni az átvezető szövegekből. Most még az animációk is rövidebbek. A Resurrection of Evil lecsupaszított akció, mint amilyen az eredeti Doom ('95) volt.

A Doom 3 mindenidők leglenyűgözőbb grafikai motorjával rendelkező programja volt, és az is igaz, hogy a játék inkább egy nagy, hosszú tech demóra hasonlított. A kiegészítőben a készítők jóval változatosabb tájat próbáltak kreálni. Az első néhány szint egy ásatás helyszínén vezet keresztül, ami nagyon hasonlít az alapjáték végpályáira. Ezután jutunk a bázis belsejébe, amit a készítők nem tudnak megunni, így ez adja a bejárandó terep jó részét. A pokolba csak a legvégén érkezünk meg, ahol relatíve szolid, elviselhető utolsó összecsapás vár UAC katonánkra.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások