ADSL2+-t vezet be a Telefónica Németországban

ADSL2+-t vezet be a Telefónica Németországban

2005. április 20. 21:56, Szerda
Az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve úgy tűnik, hogy a Deutsche Telekomnak már nemcsak a német, de a külföldi internetszolgáltatókkal is számolnia kell a jövőben.

Rövid időn belül immár a Telefónica a második cég, amelyik ADSL2+ szélessávú hálózat kiépítését tervezi Németországban. Mindez persze csak a felhasználóknak jó, akik egyre több és egyre olcsóbb szélessávú internethozzáférésekből válogathatnak. A spanyol vállalat elsősorban nem saját maga akar megjelenni a német szélessávú internetes piacon, hanem a hálózatát kínálja az internetszolgáltatók számára. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a cég kiépítse saját szélessávú hálózatát Németországban.

A Telefónica tervei szerint mindenképpen hatékony alternatívát kínálhat majd a felhasználóknak a Deutsche Telekom ajánlataival szemben. A spanyol vállalat úgy érvel, hogy a piac szabad és az emberek Nyugat-Európában is főleg az ár és a minőség alapján döntenek. Miért ne választhatná tehát valaki a Deutsche Telekom helyett a Telefónica hálózatát használó egyik internetszolgáltatót?

A vállalat ambíciózus tervei szerint 2006 közepéig már összesen 1500 német településen lesz elérhető a Telefónica, illetve partnereinek szélessávú internetszolgáltatása. A spanyol cég azt tervezi, hogy 2006 közepére a német otthonok 40 százalékában már az ő hálózatát fogják használni a világhálón való szörfölésre vagy elektronikus levelek küldésére és fogadására az emberek. Andreas Bodczek, a Telefónica Németország ügyvezetője szerint a beruházás értéke több tíz vagy akár több száz millió euró is lehet majd. A nagy sávszélességű hálózatok, illetve a különböző fő- és alközpontok közötti összeköttetést biztosító vonalakat a cég egyelőre a Deutsche Telekomtól fogja bérelni.

A Telefónica ezenkívül már nyártól hozzáférhetővé akarja tenni a német felhasználók számára is az ADSL2+-szolgáltatását. Mindez azt jelenti, hogy az, aki ezeket a csomagokat megrendeli, pár hónap múlva már akár 6 Mbit/s-os adatátviteli sebességgel szörfölhet a világhálón.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások