Egyedi CD-DVD rendelhető a Wal-Martból

Egyedi CD-DVD rendelhető a Wal-Martból

2005. április 29. 19:32, Péntek
Eddig az internetről csak letölthetők voltak a kiválasztott és megvásárolt zeneszámok, azonban mostantól bárki kérheti azt is, hogy az általa korábban megvett dalokat - igaz, díjazás ellenében - az áruház írja ki valamilyen hanghordozóra.

Az online zenebolttal is rendelkező Wal-Mart amerikai áruházlánc hiánypótló szolgáltatást akar kínálni a vásárlóinak. A zenei piac, különös tekintettel az online zenei boltokra és letöltőhelyekre mára komoly és biztos bevételi forrást jelenthet bármelyik cégnek. Legyen szó MP3-as formátumú dalokról vagy csengőhangokról a zenei fájlok világszerte egyre inkább keresettek.

Az írott médium lehet audio-CD vagy akár később audio-DVD is, az áruház pedig az immár kész egyedi lemezt postán juttatja el a vevőnek. A Wal-Mart tájékoztatása szerint elsősorban azoknak a felhasználóknak kínálják az új szolgáltatást, akik ugyan rendszeresen vásárolnak az internetes zenei boltokban, de akiknek a számítógépében még nincs semmilyen CD- vagy DVD-író. A szolgáltatás ára az első három dalig 4,62 dollár, minden egyes további dal 88 centbe kerül. Ehhez jön végül a szállítási költség, ami egységesen 1,97 dollár.


Mint azt Amy Colella, a Wal-Mart szóvivőnője elmondta, az új szolgáltatással a vevőik számára szeretnék még inkább megkönnyíteni az áruházban való vásárlást. A CD-írás beindítására azért volt szükség, mert az online zeneboltban vásárló számos vevő kérdezte, hogy nincs-e lehetősége a zeneszámok ilyen módon történő archiválására

Phil Leigh, az Inside Digital Media nevű cég alapítója szerint a Wal-Mart vezetői hamarosan csalódni fognak. A szakember ugyanis úgy véli, hogy a szolgáltatás túl sokba kerül. Emellett egész egyszerűen nem éri meg a vevőknek kiíratni a megvásárolt zeneszámokat, hiszen ma már olcsón hozzá lehet jutni CD- és DVD-írókhoz. Mindenesetre hamarosan elválik, hogy a vásárlók tetszését elnyeri-e az új szolgáltatás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások