Bemutatkozott a Nintendo Revolution és a Gameboy Micro

Bemutatkozott a Nintendo Revolution és a Gameboy Micro

2005. május 18. 20:24, Szerda
Az Xbox 360 és a PlayStation 3 után a nagyközönség láthatta a Nintendo két új termékét is. Az egyik egy kicsi kézi játékgép, a másik pedig az Xbox 360-nal és a PS3-mal vetélkedni kívánó konzol.

Az egyik készülék a Gameboy Micro méltó nevére, hiszen mérete mindössze 10x5x1,8 cm, súlya pedig alig 80 gramm. A terméket a Los Angeles-i E3 kiállításra kilátogató szakemberek egész egyszerűen csak bonszájnak nevezték el. A Nintendo meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a technikai részletekről mind a két készülék esetében. A Gameboy Micro processzorának teljesítménye megegyezik a korábbi Nintendo Gameboy Advance SP chipjével, míg a beépített kijelző állítólag az egyik legvilágosabb a mobil készülékekbe valaha is beépített képernyők közül. A gép fényereje annak függvényében változik majd, hogy a készülékkel a felhasználó zárt térben vagy a szabadban van-e.

A készülék működését egy lítium-ion akkumulátor biztosítja, és a eszköznek van fejhallgató-bemenettel is. Az ősztől kapható termékkel kizárólag Gameboy Advance játékok játszhatók. Árat a Nintendo még nem közölt.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Nintendo másik új készüléke a keresztségben a Revolution nevet kapta. Az eszköz lelke egy különleges PowerPC-processzor, fantázianeve pedig Broadway. Becslések szerint az új konzol körülbelül háromszor gyorsabb, mint a Gamecube volt. A Revolution körülbelül akkora, mint három egymásra helyezett DVD-tok és egyaránt elboldogul a 12 cm átmérőjű Revolution-lemezekkel és a kisebb Gamecube-korongokkal is. Egy opcionális kiegészítő segítségével a konzol képes a műsoros DVD-filmek lejátszására is. A termék használható lefektetve vagy felállítva is, az irányítószerkezetek vezeték nélküli technológia segítségével kapcsolhatók a Revolutionhoz.

A konzol részét képezi 512 MB Flash-memória, két USB 2.0-s port és egy beépített WiFi-csatlakozó. A készülék memóriakapacitása külső SD memóriakártyákkal bővíthető. A grafikus megjelenítésért a kanadai ATI Tecnologies cég Hollywood kódnevű grafikus chipje felel. Á vállalat közlése szerint még csak a prototípus van készen, és a konzol dizájnja még változhat. A Revolution 2006-ban jelenik meg.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Nintendo lehetőséget akar majd biztosítani az ingyenes online játékokra. Ez nagy előny lehet a két nagy konkurens céggel szemben, hiszen mint ismeretes, a Microsoft az Xbox Live szolgáltatásért havonta 5,99, míg egy 12 hónapig érvényes regisztrációért 49,99 dollárt kér el. Mint azt Satoru Itawa, a Nintendo elnöke elmondta, a játékok frontján is versenyre akarnak kelni a konkurenciával. Mindez azt jelenti, hogy amíg egy Xbox-ra vagy a PlayStation 3-ra kifejlesztendő játék költségei elérik akár a több tízmillió dollárt is, egy Nintendo Revolutionra írt játék ennél jóval olcsóbb lesz, a különbség pedig a polcokra kerülő termékek árában is meg fog mutatkozni.

Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai értékesítési vezetője hozzátette: az Apple slágertermékénél, az iPodnál is kisebb méretű Gameboy Micróhoz szintén nagy reményeket fűznek. Ennek elterjedése nagy mértékben függhet majd a 10x5 cm-es beépített kijelzőtől, ami az eddigi összes Gameboyba beépítettek között a legnagyobb.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások