Still Life - Kaland 18 éven felülieknek

Still Life - Kaland 18 éven felülieknek

2005. május 27. 13:55, Péntek


Kiadó: Microids
Fejlesztő: The Adventure Company
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Pentium III 750 MHz, 128 MB RAM, 32 MB-os videókártya
Ajánlott: Pentium IV vagy vagy Athlon XP, 256 MB RAM, 64 MB-os videókártya
Hasonló játékok: Syberia
Kategória: kaland

Igen elhanyagolt műfaj felélesztésére tett kísérletet a Microids csapata, amikor belefogott a Still Life fejlesztésébe. A kalandjátékok nem nagyon férnek bele a mostanság a tömeggyártásban készülő játékok piacát uraló pörgős akció vonalba. Ebben az esetben mégis sikerült eredeti történetet összekovácsolni, ráadásul kellemes köntösbe bújtatva. A gyengébb idegzetűek és a fiatalkorúak viszont nem árt ha mégis kihagyják.

A történet egy igazi krimi. A bevezetőben in medias res egy szemrevaló FBI ügynök lány bőrébe bújhatunk, aki a karácsonyi ajándékcsomagolás helyett egy brutális gyilkosság helyszínelésén segédkezik. A bűntény egy sorozatgyilkosság negyedik mozzanata, és a hatóságok legnagyobb sajnálatára látszólag nem képesek közelebb kerülni a tetteshez.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az indíték ismeretlen, az áldozatok között a kapcsolat csupán annyi, hogy fiatal hölgyek, illetve a módszer brutalitása egyértelművé teszi, hogy egy elmebeteg sorozatgyilkos áll a háttérben. Victoria, a rakoncátlan FBI ügynök kötelességének érzi, hogy az ünnepekkor is a munkáját végezze, sőt főnöke véleménye szerint talán túlzottan is kötődik az ügyhöz, ezért kilátásba helyezi, hogy elveszi tőle az ügyet.

Természetesen nem ennyire egyszerű a képlet: Victoria McPherson nagyapja, Gus McPherson magándetektív volt, aki Európát járva bravúros megoldásokkal szolgált Londontól Párizsig különféle bűntényekre. Egyfajta Sherlock Holmes figura képét villantja fel, aki a logikát és az emberismeretet kombinálja a detektívek bátorságával és kitartásával. Victoria a lakás padlásán rábukkan nagyapja hagyatékára, amiben egy prágai ügy naplója rejtőzik. A feljegyzések olvasása közben rájön, hogy a saját ügye kísértetiesen hasonlít, sőt talán meg is egyezik nagyapjáéval.

A játék közben Gus kalandjait szintén átélhetjük, így ugyanazt az ügyet két különböző korban, két különböző világban kell megoldanunk. Természetesen a történet folyamán Victoria képes felhasználni a nagyapai örökség tapasztalatait is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Jelenkor

A helyszín Chicago. Amint említettem Victoria (aki egyébként kellemesen feszes idomokkal és vagány megjelenésével felejthetetlen karakter a férfi játékosok számára) az FBI kötelékében elméletileg társával dolgozik az ügyön, de a fiatalember gyomrát már a hullák látványa felforgatja, nem beszélve arról, hogy mindeközben komoly magánéleti problémáit is kezelni próbálja. Így Victoria főként szólóban kutatja a részleteket, és talán csak az igazságügyi orvosszakértő kolléga tesz még valamit érdemben az ügy megoldásáért.

Miss McPherson vagány létéhez hozzátartozik a 4x4-es harci pickup járgánya, ami a körzetben egyedül neki adatott meg. A városban való közlekedésben nagy segítségére van a GPS rendszer, a játékban gyakorlatilag ez lesz a helyszínek közti átjárás felülete.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások