Megjelent az egyszer használatos videókamera

Megjelent az egyszer használatos videókamera

2005. június 14. 13:00, Kedd
A digitális technológiát is utolérték a fogyasztói társadalom "legszebb" gyöngyszemei: az egyszer használatos termékek.

A gyógyszerkészítményeket forgalmazó CVS bemutatta egyszer használatos videokameráját. Csupán 30 dollárért, azaz 6000 forintért 20 percnyi 640x480-as felbontású mozgóképet és hangot áll módunkban rögzíteni a felvevővel. A 1,4"-os kijelzőn azon nyomban megtekinthetjük az anyagot és egyetlen gombnyomással törölhetjük a nem kívánt részeket. A filmezés végeztével nincs más dolgunk, mint visszajuttatni a helyi CVS gyógyszertárba a készüléket, ahol még aznap megkapjuk a rögzített anyagot egy DVD-n.

A cég ajánlatával a jóval drágább videókamerákat akarja kiszorítani a családi események piacáról. A Pure Digital által fejlesztett kamera jól jöhet bármikor, legyen az egy különleges esemény, vagy egy váratlan helyzet, az emlékek nem vesznek el. Bárhova, bármikor magunkkal vihetjük, és nem kell aggódnunk a drága masinák megsérülése miatt. Mindössze 3 gombot kell használni, a felvételeket jelenetekre oszthatjuk, és mindössze 12 dollárért a mozifilmek DVD-jeiről már jól megszokott felületet - főmenü, feliratozott önálló jelenetek, stb. - is megkapjuk. Ha még mindez nem volna elég, a DVD-n kézhez kapunk egy - a Pure Digital levelező programját is, melynek segítségével megoszthatjuk családunkkal, barátainkkal videóinkat éppoly könnyen, ahogyan képeinket szoktuk. Nincs szükség telepítésre, a program közvetlenül a DVD-ről futtatható, azaz a műszaki antitalentumok is megoszthatják videóikat, akár üdvözlőkártya formájában is.

A szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, mintegy 1400 üzletben. Európai megjelenéséről még nincs információ.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások