A Microsoft beperelte a Google-t

A Microsoft beperelte a Google-t

2005. július 20. 16:20, Szerda
A Microsoft mostanában igazán engedékeny volt vitapartnereivel és számos per végére pont került, de úgy látszik a szoftver-vállalat mégsem nézte jó szemmel, hogy a szemtelen Google lenyúlja az egyik vezető fejlesztőjét, az általa ismert titkokkal együtt.

Bíróság elé viszi a Microsoft azt az ügyet, melyet a napokban kapott fel a számítástechnikai szaksajtó. Felháborítónak tartja ugyanis a vállalat, hogy a kereső üzletágában igazgatóhelyettesként dolgozó Dr. Kai-Fu Lee-t a Google egyszerűen átcsábította magához és ott a hasonló feladatokat ellátó kínai fejlesztési részlegénél kívánja alkalmazni.

A Microsoft azt nehezményezi, hogy az ex-aligazgató gyakorlatilag minden stratégiai információ és technológiai titok birtokában van ahhoz, hogy a Google-t versenyelőnyhöz juttassa a mostanában fontossá váló régióban. A Microsoft azt szeretné elérni a bíróságon, hogy ezen információkat a szakember leendő feladatában ne alkalmazhassa. A volt igazgató a jogászok szerint azzal támadható, hogy megszegte a Microsofttal 2000-ben aláírt munkaszerződését, amelynek értelmében egy évig nem vállalhatna hasonló munkát.

Korábban a Microsoft került már ilyen helyzetbe amikor az Internet Explorer fejlesztésében dolgozó vezető munkatársak elhagyták a céget és hasonló témában saját vállalkozást indítottak. A helyzet ironikus fordulata, hogy ezen volt Microsoft alkalmazottak is a Google csapatát erősítik jelenleg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások