Symantec bekebelezte a Sygate-et

Symantec bekebelezte a Sygate-et

2005. augusztus 19. 16:16, Péntek
A Symantec bejelentette, hogy aláírta a Sygate biztonságtechnikai cég megvételéről szóló megegyezést.

A biztonsági cég bízik abban, hogy a Sygate technológiájának segítségével, a hálózati végpontok védelmében is hatékonyabban tud fellépni, átfogó megoldást nyújtva ezzel a nagyobb vállalkozások igényeire is - szerepel a cég sajtóközleményében. "Nagyon fontos, hogy a kezünkben legyen egy a végpontokon működő biztonsági megoldás, így a vállalatok megerősíthetik már meglévő IT hálózataikat, és felügyelni tudják azt a temérdek eszközt, ami rájuk csatlakozik" - fejtetette ki Enrique Salem, a Symantec alelnöke a TMC Net-nek.

Jonathan Spira, a Basex tanácsadó és kutató cég, vezérigazgatója és főelemzője a TechNewsWorld-nek úgy nyilatkozott, hogy a Sygate megvásárlása megerősíti majd a Symantec vezető pozícióját a céges internet-biztonság piacán. "A céges hálózati végpontok biztosítása elég nagy kihívás, mivel az egyetlen megoldás arra, hogy teljesen biztonságossá tegyünk egy végpontot az, ha elzárjuk azt gépet a külvilágtól. Persze ezt a legtöbb vállalat túl drasztikusnak tartja" - nyilatkozta Spira a TechNewsWorld oldalán.

Chris Christiansen, az IDC biztonsági szolgáltatásokért és termékekért felelős alelnöke úgy véli, a vállalatok hálózatainak biztonságossá tételéhez integrált megoldásra van szükség, amely egyszerre védi a hálózatot és felügyeli, hogy a végpontok megfeleljenek a biztonsági beállításoknak.

A megegyezést követően, a Symantec AntiVirus és Symantec Client Security felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy igénybe vegyék a Sygate Network Access Control szoftverét is, így a végpontok védelméhez is hozzájuttatnak a jelenlegi szolgáltatásokon felül. Már csak az ilyenkor szokásos papírmunka van hátra, és a Sygate a Symantec tulajdonába kerül. A megállapodás anyagai részleteit nem fedték fel a felek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások