Gibson újabb idegen nyelvű filmet forgat le

Gibson újabb idegen nyelvű filmet forgat le

2005. augusztus 21. 13:28, Vasárnap
Mel Gibson, akit tavaly Hollywood legbefolyásosabb emberének tartottak, „A passió” után újabb nem angol nyelvű filmet tervez.

A hírek szerint új filmje egy maja szövegre épül majd. A történet, mely 500 évvel ezelőtt az ősi Mexikóban játszódik majd, Gibson szerint egy „különös kalandot” mesél majd el és „A passió”-hoz hasonlóan feliratozva lehet majd olvasni a szöveget. A rendező idén októberben kezdi meg a forgatást a Mexikói sivatagban. A bemutató pontos dátuma még nem ismert, csak annyi, hogy Gibson és a forgalmazó, a Walt Disney Stúdió 2006-ban be szeretné mutatni a művet.



A szerepeket nagy világsztárok helyett ismeretlen mexikóiakra osztották. A filmet, csakúgy mint „A passió”-t, Gibson saját vagyonából finanszírozza majd, a Disney csupán a forgalmazási jogokat szerezte meg. A 2004-es „A passió” isteni magasságokba emelte a színész-rendezőt. A most készülő filmmel ellentétben egy forgalmazó sem merte mozikba küldeni a Jézus utolsó 12 óráját feldolgozó művet.

Gibson ezért a saját költségén fogatta le a filmet. És milyen igaza lett! A film eddig több, mint 300 millió dollárt hozott csak az Államokból a Gibson-család kasszájába. Hatalmas botrányt kavart azonban vallási körökben, így a siker nem maradhatott el.

Mivel Gibson eddig még nem hogy rossz, de még középszerű filmet sem rendezett, így bizakodva állok majd 2006-ban a pénztárnál a jegyemre várva.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások