Rekord látogatószám a Games Conventionon

Rekord látogatószám a Games Conventionon

2005. augusztus 23. 23:57, Kedd
Az érdeklődés nemcsak a felhasználók és a játékfejlesztő szakma, de a média részéről is óriási volt a kiállítás iránt.

A szakemberek korábban attól tartottak, hogy a rendezvénnyel egyidőben lévő kölni Ifjúsági Világtalálkozó és az azzal egybekötött németországi pápalátogatás miatt csak kevesen fognak ellátogatni Lipcsébe. Ezzel szemben a Games Convention (GC) minden előzetes várakozást felülmúlt. Az augusztus több napos rendezvényre összesen 134 ezren voltak kíváncsiak, és a helyszínen összesen kétezer újságíró tudósított 28 országból.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Josef Rahmen, a szervező Leipziger Messe GbmH cég vezetője meglepőnek és örömtelinek nevezte, hogy ennyien keresték fel a világ harmadik legnagyobb számítógépes és videójáték-kiállítását. "Előzetesen 110 ezer látogatóval számoltunk. Megdöbbenve, de ugyanakkor örömmel tapasztaltuk, hogy ezt a látogatószámot már a harmadik napon megdöntöttük" - nyilatkozta elégedetten Rahmen. A szervezők a siker ellenére megpróbálnak a földön maradni és nem hasonlítják össze a Games Conventiont a Los Angeles-i E3-hoz. Ennek oka az, hogy mind a két rendezvény más-más réteget céloz meg.

Nem csak a szervezők voltak elégedettek. A hatezer szoftverkereskedő és a játékfejlesztő cégek, köztük az olyan nagyágyúk is, mint a Sony Computer Entertainment (SCE), a Microsoft, az Electronic Arts és a Nintendo elégedetten távoztak Lipcséből. A szülők és a tanárok érdeklődését szintén sikerült felkelteni a GC iránt. A legtöbben szombaton mentek ki a kiállításra, amikoris a látogatószám elérte az 54 ezer főt. A Games Convention Játékfejlesztői Konferencián közel 500 szakmabeli jelent meg, köztük olyan elismert szakemberek, mint például Bill Roper, Bruce Shelley és Peter Molyneux.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Leipziger Messe GmbH munkatársai már a jövő évi kiállításon gondolkoznak. A tervek szerint a GC központi témája továbbra is a játékok és a szórakozás lesz, ám új témaként felmerült egy "életstílus" pavilon megnyitása is, ahol a legújabb zenelejátszókkal és zenei irányzatokkal ismerkedhetnének meg a látogatók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások