Erotikus oldal perli a Google-t

Erotikus oldal perli a Google-t

2005. augusztus 29. 18:13, Hétfő
Számos cég nem szereti viszont látni fotóit a keresések eredményeként, és mindent megtesznek azért, hogy ez ne is következhessen be. A Google azonban már megadta a weboldal-tulajdonosoknak a lehetőséget, hogy blokkolják képeiket.

A Google Image Search szolgáltatásnak egyre inkább szembe kell néznie a szerzői jog által védett képek kezelésével kapcsolatos problémákkal. A Perfect 10 erotikus internetes tovább folytatja hadjáratát, ezúttal a Google-t perelte be a lap tulajdonos-alapítója. - olvasható a WebProNews oldalán. A Perfect 10, erotikus tartalmú weboldal most az Amazon után a Google-on is elégtételt próbál venni, amiért olyan képeket jelenít meg, amelyek szerzői joggal védettek. A Los Angeles-i helyi bírósághoz benyújtott keresetükben a vállalat arra kérte a bírákat, utasítsák a Google-t fotók levételére.

Norm Zada, a Perfect 10 tulajdonosa elmondta, hogy még 2001 novemberében figyelmeztették a Google-t, távolítsák el az ügyben érintett mintegy 3000 képet keresési eredményeikből - írja a ZDNet. Azonban Zada érvelései sokak szerint homályosak. "A Google jelenleg több mint 3000 Perfect 10-es jogvédett képet mutat meg, valamint számos olyan weboldal linkjét kínálja fel, amelyen még több Perfect 10 fotó található, és számos esetben olyan hirdetéseket is megjelenít, amelyekből a Google-nak haszna származik" - panaszkodott a laptulajdonos a Softpedia oldalán.

Zada ezen kijelentése után nem világos, kit is támad valójában? Vajon a weboldalakkal van problémája, amin az ő képeik szerepelnek illegálisan, vagy a Google Image Search-et hibáztatja a lap alapítója? Az előbbi esetén, az érintett honlapok üzemeltetői felé kellene fordulnia panaszával és nem a Google-hoz. Viszont ha az váltotta ki nemtetszését, hogy Google keresései eredményeként megjeleníti ezeket a képeket, akkor az IT-s szakembereivel kellene konzultálnia, hogy megtegyék a szükséges beállításokat a probléma kiküszöbölésére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások