Kicsi kocsi - Tele a tank - CGI-VW Lindsay Lohannel

Kicsi kocsi - Tele a tank - CGI-VW Lindsay Lohannel

2005. szeptember 5. 10:23, Hétfő
Olykor az ember igencsak áhítozik a mozikban a jól megérdemelt nosztalgia után, ezért biztosan sokak szíve megdobban a hír hallatán, miszerint ismét itthon a klasszikus 53-as Bogár.

Anno 1969-ben indult útjára egy új sorozat, egy új franchise, amelynek főszereplője nem egy színész volt, hanem egy autó, nevezetesen egy Volkswagen bogár típusú gépjármű. Az angolul The Love Bug címre hallgató film (szó szerint: szerelembogár) a hazai keresztségben a kedvesen bohó A kicsi kocsi kalandjai címet kapta és ezzel pár évtizedre megteremtett egy mozis ikont.

Bár a film egyszerű családi sportvígjáték volt viszonylag jól jövedelmezett. Belegondolni is durva, hogy például itthon csak a mozikban több mint 750 ezer ember látta a klasszikusnak számító első epizódot, ami ma hatalmas számnak számít. Ennyien egy Gyűrűk ura részt vagy Harry Potter epizódot sem láttak Magyarországon - mostanában csak a Shrek 2 lépte át a bűvös 750 ezer nézőt idehaza), de akkor igazából nem volt kuriózum a ilyen mértékű siker.

Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide!

Mindenesetre a könnyed filmecske (hisz a Kicsi kocsi-filmek sosem a különösebben értékes filmek közé tartoztak, mindössze remekül szórakoztatták a fiatalabb korosztályt) természetszerűleg fialt még pár folytatást, mint például a Kicsi kocsi újra száguldot, a Kicsi kocsi Monte Carlóban-t, valamint a Kicsi kocsi legújabb kalandjait. Persze a mozis pályafutás során a következő médiumot, a tévét is meghódította a Bogár, hiszen egy öt részes tévésorozat (A Kicsi kocsi újabb kalandjai), majd nyolc éve egy tévéfilm, a Kicsi kocsi újra a régi mutatta meg, hogy Hollywood korrekt módon ápolja ikonjainak emlékét.

Ezen előzmények, valamint hogy Lindsay Lohan egy tinifilm és egy nagylemez elkészítése között éppen ráért azt eredményezte, hogy megszületett az 53-as Volkswagen legújabb inkarnációja, a Kicsi kocsi - Tele a tank. A felújítás szerencsés folyománya, hogy végre dobták a Love Bug elnevezést a címadók és a Herbie név az őt megillető helyre került. Akárcsak az elődei, ez a film is az outsider kis kocsiról és annak gazdájáról szól, valamint azokról az alaptanulságokról (hiszen, mivel gyerekfilm, így mindenféleképpen kell hogy legyen benne tanítójelleg), hogy semmi sem lehetetlen, szeresd családodat és felebarátidat, valamint hogy ne hazudj, mert jön a sánta kutya, aztán elüget melletted jól.

Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide!

A történet horrorral indul, hiszen a jó, öreg Herbie-t, bár már eléggé lerongyolt állapotban van, de mégis be akarják zúzni, s bár igencsak próbál ennek ellenállni (igen, aki nem tudná ez a VW olyan, hogy él. Nyitogatja az ajtóit, grimaszol, átveszi az irányítást maga fölött és mindenki legnagyobb örömére olajat spriccel a rosszfiúkra, ami nagyon vicces, hiszen mi is nagyokat kacagtunk anno a koszos arcú gonoszokon, miután egy-egy olajköpet után csukott szemmel mindig nekimentek egy falnak - régi szép idők), a sorsa úgy tűnik, megpecsételődött.

Ekkor isteni közbeavatkozásként megjelenik az autóversenyző családból származó Maggie Peyton, aki a faterjától (aki mellesleg kiköpött Michael Keaton - csak ez nem tűnik fel senkinek a filmben) érettségi ajándékként kap egy autót, amit a roncstelepen választhat ki. Persze Herbie átveszi az irányítást és Maggie nem tudja elkerülni, hogy ismét az autóversenyek közelébe kerüljön. Innen elkezdődnek a bonyodalmak, hiszen nem mindenkinek tetszik, hogy új hőse akad a Nascar versenyeknek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mint a történetből is kitűnik, a film egyértelműen az ifjú, 14 éven inneni korosztályt célozza meg - ezt tette az eredeti is, most sem valószínű, hogy az általános iskolásokon kívül valakit is érdekelne. Viszont ők remekül fognak szórakozni Herbie szokásos csínytevésein és azon miképp próbál becserkészni egy vadiúj VW Bogarat.

A főszereplő, jelenleg tini idol Lindsay Lohan pár több gyerekfilmben (Nem férek a bőrödbe, Apád-anyád ide jöjjön!) is bizonyította, hogy a vörös haj, szeplős arc kombinációra buknak a lurkók, ezért ebben a filmben levetette popsztárként használt szőke haját, visszafestettette szeplőit és rutinból hozza a mosolygós, szeleburdi, ám de természetesen belevaló autóversenyző csaj karakterét. A másik főszereplő ki más lenne, mint a Kicsi kocsi, vagyis Herbie, aki sajnos a költségkímélés áldozatául esett - vagyis olykor full-CGI grimaszokat kényszerül vágni - ugyancsak jól teljesít, ami egy majd 40 éve a pályán lévő színésztől nem is olyan rossz teljesítmény.

A mellékszerepekben pedig ott fut még Michael Keaton apuka, aki végre kikapcsolódhat a Fehér zaj okozta borzalmak után. Ja, és persze az obligát rossz fiú sem hiányozhat, akit ezúttal Matt Dilllon játszik, kellőképpen pökhendire és szájbaverősen tenyérbemászóra sikeredett. Rajtuk kívül bizony kedveljük Breckin Meyert és Justin Longot is, de valószínűleg őket névről itthon nem sokan ismerik, pedig utóbbi még az Ed című nálunk is vetített sorozatban is játszott.

Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide! Klikk
ide!

A rendezést a D.E.B.S. - Kémcsajok című film női direktora, Angela Robinson vállalta el. Le sem tudná tagadni stílusával, hogy Hollywood kevés számú női rendezője közé tartozik, mindenesetre jó iparosként lehozza a filmet. Amúgy a Herbie sem több jó iparos munkánál, amolyan klasszikusan egyszer nézős, aranyos gyerekfilm, amely tökéletesen ártalmatlan és semmivel sem tűnik ki a többi egyszer nézős, aranyos, tökletesen ártalmatlan gyerekfilm közül, max annyival, hogy pár 30-40 év körüli moziőrültnek a nosztalgia hullámhosszára megdobban a szíve a plakát láttán. Természetesen a film a célközönség miatt megkapta a megérdemelt magyar szinkront - a főszereplő hangjaként például Szinetár Dórát lehet hallani.

Magyar nyelvű filmelőzetes letöltése

Klikk
ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Kicsi kocsi - Tele a tank
(Herbie - Fully Loaded)


Rendező: Angela Robinson
Forgatókönyvíró: Gordon Buford, Thomas Lennon
Operatőr: Greg Gardiner, Daniel C. Gold
Zene: Mark Mothersbaugh

Szereplők:
Lindsay Lohan (Maggie Peyton)
Michael Keaton (Ray Peyton Sr.)
Matt Dillon (Trip Murphy)
Breckin Meyer (Ray Peyton Jr.)
Mario Larraza (Miguel Hernandez)
Scoot McNairy (Augie)
Peter Pasco (Juan Hernandez)
Jill Ritchie (Charisma)

Forgalmazza az InterCom


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások