"Bősi" honlapot indított a zöldtárca

"Bősi" honlapot indított a zöldtárca

2005. október 1. 11:52, Szombat
A mai naptól böngészhető a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Bős-nagymarosi vízlépcső történetét feldolgozó honlapja.

A bosnagymaros.hu az 1977-ben elkezdődött beruházást, a Szigetköz jelenlegi állapotát, valamint az 1993-ban megindult és 1997-ben lezárult hágai bírósági eljárást, továbbá a döntés "utóéletét" mutatja be a felhalmozódott dokumentumok nyilvánossá tételével. Csaknem 30 év, legalább 30 ezer oldalnyi dokumentum, két ország, egy felépített és egy elbontott vízlépcső. A számok nyelvén így lehetne beszélni a Bős-nagymarosi projektről. A most elindult honlap legfőbb célja, hogy átlagembernek és szakértőnek egyaránt iránytűként szolgáljon a szövevényes és a mai napig nem lezárult ügyben való eligazodáshoz.

A honlap a többi közt kronológiai sorrendben mutatja be az elmúlt 30 év eseményeit, külön fejezetben megemlékezve a hazánk és Csehszlovákia között 1977-ben megkötött szerződésről, a hágai bírósági eljáráshoz kötődő dokumentumokról, valamint az ítéletet követő tárgyalások jegyzőkönyveiről.

A website ezen kívül részletesen tájékoztat a szigetközi táj állapotáról, információt adva egyebek között a növény- és állatvilágról, az éghajlatról és a vízminőségről. A honlap a www.bosnagymaros.hu címen érhető el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások