Elérhető az interneten az XP SP3 előzetese

Elérhető az interneten az XP SP3 előzetese

2005. október 6. 23:09, Csütörtök
Ugyan még mindig folyik a vita szakmai berkekben, hogy elérhető lesz-e a Microsoft harmadik javítócsomagja a Windows XP operációs rendszerhez, a világhálón azonban máris hozzáférhetővé vált a csomag egyik előzetes változata.

Az XP SP3 nem hivatalos kiadása a The Hotfix nevű, főleg szoftverfrissítésekre és javításokra specializálódott letöltési és fórumoldalon érhető el. Ethan Allen, a The Hotfix adminisztrátorának elmondása szerint a javítócsomagot saját maga készítette el, méghozzá a Microsoft által nyilvánosságra hozott javítások és biztonsági frissítések, illetve a redmondi szoftveróriásnál az SP3 elkészítésével megbízott részleg nem nyilvános letöltéseinek egy csomagba való összegyűjtésével.

Allen korábban a Microsoft bétatesztelőjeként dolgozott, így kiválóan ismeri a rendszert és gyenge pontjait. A férfi naponta aktualizálja a csomag tartalmát, az ehhez szükséges információkat az SP3-ért felelős részleg weboldalán találja meg. "Az egészben az az érdekes, hogy ezek a javítások elvileg bárki által szabadon letölthetők, a gond csak az, hogy a Microsoft rendszeresen jól eldugja őket, úgy, hogy egy átlag felhasználó még véletlenül se találjon rájuk" - nyilatkozta Allen. A szakember korábban hasonló módszerrel készítette el a Windows XP operációs rendszer különböző változatainak második javítócsomagját is, amelyet aztán hetekkel a hivatalos SP2 megjelenése előtt hozzáférhetővé tett.

Bernard Ourghanlian, a Microsoft franciaországi menedzsere néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy már készül az SP3. A tervek szerint a javítócsomagot a Windows Vista megjelenését követően, 2006 második felében hoznák nyilvánosságra. A Microsoft egyik szóvivője ugyanakkor legutóbb már azt nyilatkozta, hogy az SP3 debütálása közel sem biztos.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások