Megszűnik a Kerio Personal Firewall

Megszűnik a Kerio Personal Firewall

2005. október 12. 12:10, Szerda
Nem túl örömteli, amikor az ember arról olvas, hogy megszűnik egy ingyenes és népszerű program. Sajnos ezúttal ez a helyzet, ugyanis 2006-tól eggyel kevesebb ingyenes tűzfal lesz a számítógépes biztonságtechnikai piacon.

A Kerio Technologies bejelentése szerint idén leállítják a nagy népszerűségenk örvendő Kerio Personal Firewall fejlesztését és a terméktámogatás is csak 2006 végéig marad meg.

A Kerio tűzfalát sokan azért szerették, mert ingyenességén túl rendkívül jól lehetett konfigurálni, a beállítási lehetőségek széles skáláját kínálta a felhasználóknak. A vállalat vezetőinek döntése nem csak az ingyenes, de a professzionális változatot is érinti. Utóbbi verzióban többek között internetes tartalomszűrővel is volt.

A szakemberek ettől a döntéstől függetlenül bátran ajánlják mindenkinek a program két változatának kipróbálását és használatát. A professzionális változat ára 45 dollár és idén december 31-éig lehet megrendelni, míg a Kerio Personal Firewall 30 napig ingyenesen kipróbálható, majd ezután freeware termékként szabadon használható. A Kerio Technologiesnél egyelőre senki sem nyilatkozott arról, hogy mi állhat a döntés hátterében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások