Miniképernyőket fejlesztett ki a Siemens

Miniképernyőket fejlesztett ki a Siemens

2005. október 11. 17:54, Kedd
A német vállalat szakembereinek köszönhetően a jövőben már olyan területeken, mint például élelmiszer-csomagolásokon vagy gyógyszeres dobozokon is megjelenhetnek majd a minikijelzők, ahol eddig erre - elsősorban költségokokból - nem volt lehetőség.

A Siemens által a Frankfurtban megrendezett Plastics Electronics nevű kiállításon bemutatott miniatűr képernyők hajszálvékonyak, képesek a színes álló és mozgó felvételek megjelenítésére, és akár egy papír- vagy műanyagzacskóra, csomagolásra is felnyomtathatók, illetve felragaszthatók. A minikijelzők előnye továbbá, hogy a hagyományos LCD kijelzőknél jóval olcsóbban előállíthatók, környezetbarát kivitelben készülnek és akár már 2007-től megjelenhetnek a világpiacon.


A képernyőkön az adott termékekről bármilyen tetszőleges információ megjeleníthető, legyen szó alkotóelemekről vagy például egy műszaki készülék esetében a kezelési útmutatóról. A minikijelzőknek köszönhetően a jövőben egy gyógyszer csomagolásán elolvashatók lennének a legfontosabb információk, a gyógyszer adagolásáról stb. De a miniatűr képernyők akár a vásárlók szórakoztatásában is szerepet kaphatnak, például a segítségükkel akár animációs filmek vagy kis játékok is megjeleníthetők lesznek.


A kijelzők működését elemekkel biztosítják, ám ezek élettartama csupán néhány hónap. Mindez be is határolja a képernyők felhasználási lehetőségeit, hiszen egy több hónapon át tárolt és szállított áru esetében nem biztos, hogy jó megoldás a Siemens kijelzőinek a használata. Mindenesetre a vállalat munkatársai nem ülnek a babérjaikon, és azon dolgoznak, hogy később akár már kisebb filmek is megjeleníthetők legyenek az újfajta miniatűr képernyőkön.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások