Megnyitotta második drezdai gyárát az AMD

Megnyitotta második drezdai gyárát az AMD

2005. október 14. 18:53, Péntek
Az új üzemet a német kancellár, Gerhard Schröder nyitotta meg. A 2,1 milliárd eurós beruházástól az AMD azt reméli, hogy 30 százalékosra tudja növelni a processzorpiaci részesedését.

Az AMD-n kívül a gyár felépülését a német szövetségi kormány és Szászország kormánya összesen 550 millió euróval támogatta. A tervek szerint 2007-ig ezer új munkahely jön létre itt. Érdekesség, hogy az 1999-ben átadott első drezdai AMD üzem olcsóbb volt, csupán 1,9 milliárd euróba került. "A következő három esztendőben 30 százalékosra akarjuk növelni a piaci részesedésünket. Ez azonban csak egy része annak, amit el szeretnénk érni" - nyilatkozta a megnyitón Hector Ruiz, az AMD elnöke.



Jelenleg a világon százból csak húsz processzort értékesít az AMD, a többi nyolcvanat az Intel adja el. Ezen az arányon akar mindenképpen változtatni az amerikai vállalat. Erre pedig a szakember szerint minden esélyük meg is van, hiszen mint Ruiz mondta: "az elmúlt években folyamatosan fejlődtünk és egyre népszerűbbek vagyunk mind a felhasználók, mind a cégek körében".

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A vállalat ezenkívül más fronton is támadja a legnagyobb konkurensének számító Intelt, hiszen jogi úton is fel kíván lépni a cég ellen, illetve igyekszik minél több partnert átcsábítani az Intel támogatói közül a saját táborába.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások