Újabb frissítés a Sonytól - video streaming PSP-n

Újabb frissítés a Sonytól - video streaming PSP-n

2005. október 18. 01:34, Kedd
Amikor Sir Howard Stringer, a Sony új vezérigazgatója nemrég Japánban, a CEATEC kiállításon arról beszélt, hogy a PSP-n is lehetővé tennék a TV adások lejátszását, nem sokan számítottak arra, hogy ilyen hamar valósággá válik.

Megérkezett a legújabb PSP firmware frissítés, amelyet a Sony érdekes módon az Apple videos iPodjának bejelentése után nem sokkal hozott nyilvánosságra, és amivel már video streamingre is alkalmas lett a hordozható konzol. A Sony legújabb firmware frissítése már a hamadik patch két hónapon belül, így az eszköz most már a 2.50-es verziónál tart. A 2.0-ás frissítés után a hordozható eszközzel már lehetett böngészni, fotókat megosztani a világhálón, illetve a háttérkép támogatás is kiteljesedett. A 2.50-es verzióban a legszembetűnőbb a Location Free névre keresztelt video streaming támogatás - áll a cég honlapján.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ennek kihasználásához még egy vevő eszközt is be kell szerezniük a PSP híveknek. A külső eszköz 350 dollárért (körülbelül 70 ezer forint) vásárolható meg, és a felhasználó PC-jére vagy más otthoni eszközére, DVD vagy HDD felvevőjére csatlakoztatható. Az eszköz meglehetősen hasonlít a Slinbox néven futó készülékre, csak azért a 100 dollár (körülbelül 20 ezer forint) többletért, amit a vásárlóknak ki kell fizetniük a Location Free otthoni átjátszó állomásért még video streaming lehetőséget is kapnak, amellyel otthonról tölthetnek le filmeket, TV műsorokat PSP-ikre. A cég azt ígéri, az üzembe helyezést követően a felhasználóknak már csak a LocationFree ikonra kell kattintaniuk az online videolejátszásához. A hordozható konzol, mint egy kijelzős távirányító vezérli majd az otthoni készülékeket: programot vált, elindítja vagy leállítja a felvételt.

A frissítés más főbb újítást is tartalmaz. Ezentúl a Sony ígérete szerint a Memory Stick Duora mentett szerzői jogvédett filmeket is le lehet majd játszania az PSP-n, valamint az idő és a dátum az interneten keresztül is beállítható lesz. A megjelenítési beállításokat és a betűméretet pedig immáron elmenthetjük a böngészőben is. A szolgáltatáshoz természetesen szükség van szélessávú internet kapcsolatra és Wi-Fi elérésre is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások