Nintendo - McDonald's szövetség

Nintendo - McDonald's szövetség

2005. október 21. 15:10, Péntek
A Wayporttal kötött egyezség révén a Nintendonak lehetősége nyílt kiterjeszteni WiFi alapú szolgáltatásait. A játékóriás új vezetéknélküli játékszolgáltatása november 14-én indul útjára. A tengerentúlon nemsokára 6000 McDonald's gyorsétteremben élvezhetik a játékosok a Nintendo Wi-Fi Connection lehetőségét.

A cég úgy véli, hogy az új lehetőség egy új közösséget is létrehoz majd, ahol az emberek kedvükre játszhatnak bárhol, bármikor. A McDonald'sszal létrejött megegyezés után, az étteremlánc vendégei, a menük mellett kedvenc videójátékaikba is belekóstolhatnak majd. A Nintendo nemrég lépett szövetségre a Wayport WiFi-szolgáltatóval, hogy szélessávú Internet eléréseket biztosítson a forgalmasabb helyeken. A cél a WiFi-szolgáltatás kiterjesztése a Nintendo DS játékosokra is - áll a Wayport sajtóközleményében. A cég arra a következtetésre jutott, hogy célközönségének jelentős hányadát könnyebben el tudja érni, a mintegy 6000 Mcdonald's étteremben.

"A Wayporttal kötött megállapodás rengeteg embert hoz majd össze, hogy játszon egy szimultán vezetéknélküli közösségben" - fedte fel reményeit Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai részlegének marketing-alelnöke a GameIndsutry.biznek. "A Nintendo WiFi-kapcsolatát egyszerű használni. A McDonald'sszal való együttműködésünk révén, az ingyenes hozzáférés lehetőségével, elgördítettük az akadályt az elől, hogy játékosaink online is játszhassanak."

A hozzáférés ingyenes lesz, és több módon is lehet el lehet majd érni. A felhasználónak mindössze egy Nintendo DS-re, egy WiFi-t támogató játékra van szüksége egy Wayporttal felszerelt McDonald'sban. A cég ígérete szerint ezután már egyből indulhat a játék, mindenféle konfigurálás nélkül. Mike Gordon, Yankee Group vezető elemzője szerint az étteremlánc és a játékcég közötti megállapodás igen jövedelmező is lehet a jövőre nézve. "Mint mindig, most is az egyetlen bökkenő a szolgáltatás minőségében lehet, különösen ha egy vállalat arra kényszerül, hogy egy másik cégtől (Wayport) tegye függővé szolgáltatását" - fejtette ki Goodman.

Természetesen a szolgáltatás nemcsak a McDonald's éttermeire korlátozódik, ha valaki otthon szeret enni, annak sem kell lemondania róla. Elég, ha otthonra beszereltet egy WiFi-állomást. Sőt, a kábeles vagy DSL-alapú elérést használók sem maradnak ki a jóból. A cég azt ígéri, hogy a Nintendo WiFi USB-csatlakozóját elég egy Windows XP-s PC-re kötni és máris indulhat a szórakozás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások