Kézírás-felismerés a Nintendo DS-ben

Kézírás-felismerés a Nintendo DS-ben

2005. október 28. 12:30, Péntek
A Nintendo DS hordozható konzol a jövőben a kézírást is felismeri majd. Az írásfelismerő technológiát a Zi Corporation fejlesztése.

Úgy tűnik, a Nintendo a mobilitás mellett a Nintendo DS felhasználási lehetőségeinek kibővítését is szem előtt tartja. A múlt héten a McDonald'sszal megkötött, WiFi-pontokról szóló egyezség után most a Zi Corporationnel is megállapodott a játékóriás a Decuma írásfelismerő technológia integrálásásról - áll a Zi sajtóközleményében.

Ezzel a kiegészítéssel, a DS játékfejlesztőknek lehetőségük lesz arra, hogy szoftvereikbe beépítsék az írásfelismerést. Külön érdekesség, hogy a technika nem korlátozódik kizárólag az angol nyelvre, mivel a Decuma a latin ábécén kívül a hagyományos és egyszerűsített kínai nyelvvel és a Japán hiraganával, katakanával és kanjival is elboldogul. A Zi támogatási oldalán videóprezentációk révén kaphatunk képet a szoftver működéséről.



"A hordozható játékgépek piacvezetőjeként a Nintendo már eddig is számos esetben vezetett be olyan újításokat gépein, amelyek gazdagították konzoljaik felhasználási lehetőségét" - fejtette ki Milos Djokovic, a Zi technikai vezérigazgatója. "A Decumával a Nintendo DS felhasználói olyan természetes kézírásfelismeréshez jutnak hozzá, amely korábban csak PDA-kon és okostelefonokon volt elérhetőek" - tette hozzá a szakember.

Habár olyan szoftvert megjelenéséről még nem érkezett hír, amely kihasználná ezt a lehetőséget, azonban az eset technikai jelentősége megkérdőjelezhetetlen, mivel a jövőben igazi kuriózummá teheti a gépet. Az Inquirer szerint igen valószínű, hogy a Pictochat csevegő program következő verziójában feltűnhet ez a funkció, illetve hogy a Japánban hatalmas népszerűségnek örvendő, Brain Training nevet viselő játéksorozat is kiaknázza majd a technológiában rejlő lehetőségeket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások