James Cameron filmtervei

James Cameron filmtervei

2005. november 5. 15:35, Szombat
James Cameron az egyik legsikeresebb rendező. A Terminator első két része vagy a világ legsikeresebb filmje, a Titanic direktorától az ember azt várná, hogy hírnevét és befolyását kihasználva majd ontja magából a filmeket.

De Cameron nem így tett. 1997 után mindössze a Sötét angyal című sorozat elindításán, valamint egy 3 dimenziós filmen dolgozott. Ám most úgy tűnik ismét nagy fába vágta a fejszéjét. "Jelenleg egyszerre két filmet rendezek, ám már az utánuk következő kettő is az előkészítés fázisában leledzik" - nyilatkozta Cameron. "Az első kettőt ugyanazzal a technikával, kamerarendszerrel és animációs stúdióval forgatom. Mindkettő nagy falat."


Az első címe Battle Angel lesz. A film egy 12 részes japán mangasorozat filmváltozata. A történet középpontjában egy 14 éves, amnéziás robotlány áll, aki a gonosz erő elleni küzdelem során megpróbál rájönni, ki is ő valójában. Mindez a XXVI. század idején. A film 2007-ben kerül a mozikba. A második körül hatalmas a titkolózás. A projektről egyelőre egy dolgot lehet tudni: Project 880 címen fut. Állítólag 2009-ben kerül a mozikba.

És most jöjjön az igazi durranás: a két film költségvetése közel félmilliárd (igen, 500 millió) dollárra rúg. Ekkora összeg még egy Fox szintű stúdiónak is (bár ők állítják, hogy a projekt még nem kapott zöld utat) bizony jó pár álmatlan éjszakát fog okozni. Cameron eloszlatta azokat a híreszteléseket, miszerint készülőben lenne a Terminator 4 és a Két tűz között 2. "Határozottan kijelenthetem, hogy én nem dolgozom az említett filmek egyikén sem. A következő két projektem teljesen más témájú filmek lesznek."

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások