Warezper egy nagypapa ellen

Warezper egy nagypapa ellen

2005. november 5. 09:50, Szombat
Az Amerikai Mozgókép Szövetség kártérítési pert indított egy 67 éves nagypapa ellen, akit internetes kalózkodással gyanúsítanak. Az ügy előzményeként az idős embert még tavasszal 4000 dollárra bírságolták ugyanezen cselekmény miatt, amely büntetést azonban nem volt hajlandó kifizetni, mondván, hogy nincs ennyi pénze.

Az öregúrtól egyébként 600 ezer dollárt követelnek, amiért az ő számítógépére töltöttek le négy filmet az iMesh segítségével. Lawrence védekezésképpen elmondta, hogy a filmek valóban ott voltak a PC-jén, de azokat 12 éves unokája töltötte le és amint ezt észrevette, azonnal törölte is őket. Az unoka nem volt tisztában azzal, hogy a fájlok letöltésével bűncselekményt követett el. A dolog pikantériája, hogy az illegálisan megszerzett négy filmből három eredeti dobozos DVD-ként is megvolt a családnak, tehát teljesen szükségtelen volt a letöltésük.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség ezen tények ismeretében sem kíván eltekinteni a pertől, mint mondják minden áron el kívánják érni, hogy az emberek felfogják a szoftverkalózkodás következményeit. Valamint hozzátették, hogy az iMeshen keresztül letöltött állományok az adatmozgás után több ezer felhasználó számára válnak elérhetővé.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások