A Vatikánban hódít az iGod és a Praystation

A Vatikánban hódít az iGod és a Praystation

2005. november 10. 13:04, Csütörtök
XVI. Benedek pápa néhány hónappal ezelőtti beiktatásával nem csak egy új pápa került a trónra, hanem új szelek is fújnak a Vatikánban. A városállamban egyre népszerűbbek a korszerű elektronikai eszközök.

A Szentszék nem titkolja, hogy a változásoknak oka van: így szeretnék ugyanis elérni, hogy egyre több fiatalhoz egyre gyorsabban jussanak el a vallási üzenetek. Azt is mondhatnánk, hogy az egész világot meghódító iPod-láz már Rómába is begyűrűzött. Nyár óta a Vatikáni Rádió honlapján, az RSS és Podcastok menüpont alatt számos audiofájl elérhető, magyar nyelven sajnos csak RSS szolgáltatás van. Ezek között vannak prédikációk és a XVI. Benedek pápával készült interjúk is. Az MP3 fájlformátumban hozzáférhető anyagokat bárki szabadon letöltheti akár az MP3-lejátszójára, akár a számítógépére és tetszés szerinti alkalommal meghallgathatja.

A Civiltá Cattolica jezsuita újság beszámolója szerint nagy az igény a hívek körében a letöltési szolgáltatásra, ezt bizonyítja az is, hogy már az első 24 órában ezren klikkeltek a honlap ezen menüpontjára. A jezsuiták egyébként felszólították a Vatikán vezetőit, hogy közel se becsüljék le az internet erejét és mozgósító képességét, hiszen a vallási üzenetek napjainkban a világháló segítségével már a Föld bármelyik pontjára, a legeldugottabb missziókba és hitközösségekbe is eljuthatnak.

A vatikáni "szleng" pedig szintén gyorsan alkalmazkodott az új állapotokhoz, így lett az ipodos igehirdetés iGod, míg a hitközösségek Praystationná váltak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások