Megjelent a Microsoft Office 12 technikai bétája

Megjelent a Microsoft Office 12 technikai bétája

2005. november 18. 16:29, Péntek
A Microsoft elérhetővé tette az Office rendszer új, jelenleg Office "12" kódnévvel ellátott változatának technikai béta változatát. A technikai bétát – amely csak kiválasztott ügyfelek és partnerek számára lesz hozzáférhető – jelentős lépésként értékelik a 2006 második felére tervezett piaci megjelenés felé.

A Microsoft Office "12" programok, kiszolgálók és szolgáltatások integrált rendszere, mely új felhasználói felületével, grafikai és diagramkészítő programrészeivel, illetve fejlett feladat- és információkezelő eszközeivel az infómunkások hatékonyságának javítását célozza. "Az Office "12" új Office felhasználói élményt fog biztosítani" – közölte Chris Capossela, a Microsoft infómunkás termékcsoportjáért felelős elnöke. "Az Office következő verziója ez elmúlt tíz év legfontosabb változata, hiszen a benne szereplő új technológiák az infómunkások számára az üzleti siker hajtóerejét jelenthetik. Sokévi kutatás és fejlesztés eredményeképpen nagy izgalommal osztjuk meg a technikai bétát, és várjuk a kiválasztott felhasználók és partnerek szakmai visszajelzéseit."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Word, PowerPoint, Excel és Access screenshotok az Office 12-ből - klikk a nagyobb változathoz

Az új verzió a közel két évvel ezelőtt megjelent Office 2003-ban szereplő funkciókat fejleszti tovább. A fő alkalmazások, a Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, InfoPath, OneNote, Publisher, Project, Visio és Groove Virtual Office programok mindegyike számos új funkciót tartalmaz, emellett kiszolgáló alapú szolgáltatásai révén még több lehetőséget nyújt a felhasználók számára az információ létrehozására, feldolgozására, illetve továbbítására. A szoftvercég előzetes adatai szerint a felhasználók 80 %-a úgy látja, hogy 2 nap és 2 hét közötti időn belül elsajátítható az új felhasználói felület használata. Összességében a felhasználók 79%-ának az a véleménye, hogy az új felhasználói felület növelni fogja munkájuk hatékonyságát.

A technikai béta megjelenése a tavasszal induló, széles körű, nyilvános bétaprogram előfutára. A felhasználók a programban való részvételre a www.microsoft.com/office/preview webhelyen regisztrálhatják majd magukat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások