Harry Potter a bevételi listák élén

Harry Potter a bevételi listák élén

2005. november 21. 18:24, Hétfő
Harry Potter alakja az egyik legnépszerűbb figura az egész világon. A szemüveges varázslótanonc mozis kalandjai immáron a negyedik részéhez érkeztek, melyet a hétvégén mutattak be Amerikában.

Harry Potter immár a negyedik tanévét kezdi a roxforti varázslóiskolában. Az év első eseménye a Kviddics Világkupa döntője Írország és Bulgária között, a meccs izgalmait azonban hamar feledteti az év legjelentősebb versenyére, a Trimágus Kupára való készülődés. A versenyt ezúttal Roxfort rendezi, és két külföldi varázslóiskola diákjait látja vendégül a küzdelem végéig.


Ez már önmagában elég okot adna az izgatottságra, ráadásul a Tűz Serlege eddig példátlan módon a Roxfortból két tanulót nevez meg, mint legrátermettebbet, aki aztán képviselheti iskoláját a Tusán. Az egyik kijelölt diák, Harry Potter pedig még be sem töltötte a nem veszélytelen versenybe való nevezés alsó korhatárát. Ráadásul ősi ellensége, Voldemort is új erőre kapott. A 150 milliós költségvetéssel készült Harry Potter és a Tűz Serlege címet viselő epizód minden idők negyedik legjobb nyitányát produkálta és ebből adódóan ez a legsikeresebb rész is a négy közül. Érdekesség, hogy a Tűz Serlege az első korhatáros rész.

A második helyet a Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon főszereplésével készült A nyughatatlan csípte meg 22 millió dollárral. A film a zenész Johnny Cash életét mutatja be. A dobogó alsó fokára csúszott vissza Csodacsibe kalandja, mely hamarosan átlépi a 100 milliós határt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások