NBC tévéműsorok már iPodon is

NBC tévéműsorok már iPodon is

2005. december 7. 14:57, Szerda
A két vállalat által kötött megállapodásnak köszönhetően az Apple Video-iPod készülék tulajdonosai azonnal hozzáférhetnek az NBC Universal televíziós műsorkínálatához.

A felhasználók jelenleg tizenegy különböző program közül választhatnak. Ezek között vannak például sorozatok (Law and Order, The Office stb.), showműsorok (Tonight Show Jay Lenóval, Late Night With Conan O'Brian), valamint elérhetővé váltak az olyan klasszikusok is, mint a Knight Rider vagy az Alfred Hitchock Presents. Egy-egy letölthető műsor ára 1,99 dollár. A két cég nem titkolta, hogy később tervezik a műsorkínálat kiszélesítését is.

Két hónappal ezelőtt a Walt Disney kötött hasonló együttműködési megállapodást az Apple-lel, így az amerikai felhasználók számára a video-iPodon olyan sorozatok váltak hozzáférhetővé, mint a hazánkban is sugárzott Lost - Eltűntek vagy a Desperate Housewives - Született feleségek. Ezenkívül a Video-iPod tulajdonosok számára elérhetővé tette műsorai egy részét a USA Network és a Sci Fi Channel is.

Az Apple egyébként más csatornákkal is tárgyal. Az egyik legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a készülékeken hamarosan a már a sportközvetítések is nézhetők lesznek, mivel az Apple előrehaladott tárgyalásokat folytat George Bodenheimerrel, az ESPN elnökével.

"Az Egyesült Államokon kívül ezek az adások egyelőre nem nézhetők, illetve nem tölthetők le az iTunes boltokból. Ám senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő. Lehet, hogy hamarosan már az európai felhasználóknak sem kell lemondaniuk a Video-iPod műsorokról" - nyilatkozta Georg Albrecht, az Apple szóvivője. Az Apple célja egyébként az, hogy alternatívát nyújtson a Microsoft Windows Media Centerével és Xbox 360-as konzoljával szemben. Ezt bizonyítja az is, hogy a vállalat tervei között szerepel egy kifejezetten a házi központi multimédiás Mac Mini készülék piacra dobása.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások