Készül a Windows Live Messenger

Készül a Windows Live Messenger

2005. december 13. 10:54, Kedd
Az azonnali üzenetküldő alkalmazás soron következő, 8-as verziója már a Live szolgáltatások szerves részeként készül, és több új területen, így az internetes telefóniában is igyekszik újat alkotni.

A béta periódus indulásáról a BetaNews adott hírt, kiemelve, hogy a Microsoft valószínűleg még ezen a héten megkezdi a tesztelést. A meghívót csak néhány kiválasztott szerencsés kapja meg, akik azonban saját ismerőseiket is invitálhatják, fokozatosan kibővítve a tesztelők körét. Az oldal az újítások közül az interneten keresztül, PC-ről lebonyolított telefonhívások és a megosztott tartalmak továbbküldésének támogatását emeli ki - ez utóbbi esetében az elküldött anyagot a Microsoft szerverén tárolhatjuk.

A Messenger 8-ról már jóval korábban megjelentek információk, sőt a Messenger Blog novemberben még képeket is közölt a kiszivárgott verzióról. Ebből már kiderült, hogy maga a szoftver - illetve annak korai változata - is terjedőben van, ám a hálózatra ezúttal csak a meghívott kevesek léphetnek be. "Ez egy igen-igen korlátozott béta, de több tízezer felhasználóról van szó" - jelentette ki a Cnet értesülése szerint Karin Muskopf, az MSN termékmenedzsere. Arról azonban nem beszélt, hogy mikor várható a nyilvános tesztverzió, vagy a program végleges változata.


A Microsoft hétfőn kezdetben nem kommentálta a hírt, de nem sokkal később megerősítette, hogy a (zárt) béta változat még a hónap vége előtt elérhető lesz. Mi több, azt is elárulták, a telefonhívásokat kezdetben - két vállalat révén - öt országban teszik elérhetővé, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Franciaországban és Németországban. A tesztelők egyórás ingyenes beszélgetéssel próbálhatják ki a szolgáltatást, míg a végleges változatban már 220 országba telefonálhatunk a megfelelő díj ellenében.

A szoftvercég tehát két fő területen igyekszik előrenyomulni: a megosztott, interneten keresztül könnyen elérhető tartalmak, valamint az internetes telefónia szegmensében, ahol az internetes keresők és bátor vállalkozók már korábban megtették első lépéseiket. Nem lesz könnyű feladatuk, de a Messenger elterjedtségére alapozva a lépés belátható időn belül meghozhatja gyümölcsét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások