Auto-Assault: MMORPG a volán mögött

Auto-Assault: MMORPG a volán mögött

2005. december 21. 02:20, Szerda
Az NCSoft már egy jó ideje hegesztgeti műhelyében a 2006-os év legfurább, de talán pont ezért egyik legígéretesebb próbálkozását.

Az első gondolatom, mikor olvastam a játékról a tanácstalanság volt. Hogyan is kategorizáljam be ezt a címet. A fejlesztők mindenhol azt harsogják, hogy ez egy MMORPG, én viszont mindenhol azt az információt látom, hogy egy autó volánja mögött kell élni az életünket. Hogyan kerekedik ki ebből egy igazi online szerepjáték? A történetben három különböző fajt irányíthatunk, az embereket, a különböző hatások miatt szörnyé mutálódott társaikat, valamint a technikai fejlődésben messze az élen járó fajt, a Biomeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A program az eddig napvilágot látott hírek szerint az MMORPG-k legjobb tulajdonságait ötvözi majd saját egyedi elképzeléseivel. Az Auto-Assaultban is lesz karakterfejlődés, mindent egyre jobbra és jobbra fejleszthetünk, küldetéseket kell megoldanunk valamilyen ajándékért, no meg tapasztalati pontért cserébe. A játék online játszhatóságából adódik a végelláthatatlan lehetőségek tárháza: az autónkat szó szerint állig felvértezhetjük kegyetlenebbnél kegyetlenebb eszközökkel. A választék szinte megszámlálhatatlan. A játékban természetesen gyalog is járhatunk- kelhetünk, de a feladatok döntő többségéhez igénybe kell venni járgányunkat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Egyes kritériumok teljesítése után autónk képes lesz önmagából kifordulva átváltozni. A változás jellege a fajtól is függ, a Biomek törzs autói robottá alakulva hatékonyan vetnek majd véget egy-egy véres Hi-Tech ütközetnek. A tervezők gondoltak a közösségi jellegre is. A Word of Warcrafthoz hasonlóan csoportokba (guild) rendeződhetünk, de itt stílusosan konvoj lesz a neve.

A programnak elvileg október 28-án már a boltokban kellett volna lennie, de melyik az a játék, amit időre kiadnak manapság? Na de nem füstölögjünk, nincs értelme. Ha a program végre megjelenik és valóban olyan jó lesz, mint azt állítják, akkor Mad Max után végre ismét valami eredetit kap a játékostársadalom, ráadásul interneten játszható formában.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások