Ma nyit a CES Las Vegasban

Ma nyit a CES Las Vegasban

2006. január 5. 08:58, Csütörtök
Az informatikai, a számítástechnikai és a szórakoztató elektronikai piac meghatározó képviselői január ötödike és nyolcadika között - a Consumer Electronics Show (CES) nevű rendezvény keretében - az egyesült államokbeli Nevadában, a szerencsejátékok fővárosában, Las Vegasban randevúznak egymással.

A kiállítás legfontosabb témái között megtalálhatók a vezeték nélküli technológiák, a digitális képfeldolgozás, a digitális audió- és videótechnológiák, a mobil készülékek, a szélessávú internet, az otthoni hálózatok, az adattárolók, valamint a számítógépes és videójátékok. A szervezők közlése szerint több mint 110 országból 2500-nál is több vállalat képviselteti magát, rájuk a remények szerint legalább 130 ezer látogató lesz kiváncsi. Ezenkívül a vásáron az írott és az elektronikus sajtó mintegy 4500 munkatársára is számítanak.

A CES kiállítási területe megegyezik 28 futballpálya méretével, ráadásul az eseménnyel párhuzamos szakmai előadásokra a szervezők kibérelték a Las Vegas Convention Centert, a Las Vegas-i Hilton és az Alexis Park Hotelt. A kiállítás idén először kiterjed a Sands Expo and Convention Center területére is, tehát annak ellenére hogy a legtöbb ilyen vásár leszálló ágban van, a CES évek óta egyre kihagyhatatlanabb esemény. Itt szinte minden jelentős számítástechnikai, informatikai vagy szórakoztató elektronikai cég jelen van, így például bárki találkozhat majd a Sony, a Microsoft, a Yahoo vagy a Google vezetőivel. Ezzel szemben komoly csalódást jelent, hogy az Apple ezúttal hiányozni fog a kiállítók közül.

A szervezők a korábbi években megszokott rohamra számítanak a kiállítás hivatalos weboldalán, a Cesweb.org-on is, ez körülbelül napi 90 ezer látogatót jelent. Az idei CES nyitóbeszédét Bill Gates tartja a rendezvény "nulladik" napjának délutánján, és előadása során ismerteti majd a Microsoft jövőképét a szórakoztató-elektronikai iparággal kapcsolatban, és felvázolja az iparág terén elért legfontosabb eredményeket. Éppen ezért a legnagyobb várakozás kétségkívül a Microsoft új operációs rendszerének, a Windows Vistának bemutatóját előzi meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások