Videókat és szoftvereket kínál a Google

Videókat és szoftvereket kínál a Google

2006. január 6. 16:37, Péntek
Újabb ötlettel állt elő az amerikai vállalat: a tervek szerint egyrészt videókat kínálna letöltésre, illetve megvásárlásra, ezenkívül különböző szoftvereket is elérhetővé tenne a honlapján. A cél, hogy ezzel is jelezze: minden területen kemény konkurense akar lenni a Microsoftnak.

Az új szolgáltatásokat Larry Page, a Google társalapítója a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállításon fogja hivatalosan is bejelenteni. A letölthető videók között lesznek például az NBC műsorai, népszerű sorozatok - a cég együttműködési megállapodást kötött az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (National Basketball Association - NBA) is.

Ezenkívül érdekes lesz az úgynevezett Google Pack nevű szoftvercsomag is. Ennek része többek között a Firefox nyílt forráskódú, világszerte népszerű alternatív böngésző, a Symantec Norton Antivirus egyik változata, az Adobe Acrobat Reader PDF-olvasó szoftver, a RealNetworks Real Player nevű programja, a Cerulean Studios cég Trillian nevű azonnali üzenetküldő alkalmazása, valamint a Lavasoft Ad-Aware nevű, kémprogramok elleni szoftvere. A Google a csomagot kiegészítette saját fejlesztéseivel, többek között a Google Earth nevű műholdkép-böngészővel, a Picasa fotóalbummal, a Google Talk azonnali üzenetküldő programmal, egy képernyővédővel és számos böngésző-kiegészítő modullal.

Gyakorlatilag mindegyik szoftver ingyenes és érdekesség, hogy a Google fejlesztői az egész csomagot egy egységes telepítővel látták el. Bár irodai szoftvercsomagot (például Open Office) a Google Pack nem tartalmaz, ám bármikor kiegészíthető egy hasonló alkalmazással.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások