Elnézést kért a Sony a másolásvédelem miatt

Elnézést kért a Sony a másolásvédelem miatt

2006. január 9. 19:14, Hétfő
A Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) keretein belül kért elnézést a felhasználóktól a Sony BMG által alkalmazott másolásvédelem miatt a cég első embere, Howard Stringer. Mint ismeretes, az XCP számos bosszúságot okozott a vásárlóknak és több per is indult emiatt a japán elektronikai konszern ellen.

"A Sony BMG-nek nem állt szándékában a vásárlók ilyen módon való megbüntetése" - nyilatkozta a szakember a CES keretében, utalva arra, hogy az egyes CD-knél alkalmazott digitális másolásvédelem szinte vírusként hatott a felhasználók számítógépein, illetve lehetővé tette az adott PC-k megtámadását illetéktelenek számára. A Sony BMG végül kénytelen volt a forgalomból kivonni ezeket a CD-ket. "A tartalom és a technológia nem mindig férnek meg egymás mellett" - kommentálta Howard Stringer a balul sikerült másolásvédelmet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Időközben egy New York-i kerületi bíróságon peren kívül megegyeztek egymással a vállalat és az őt támadó felhasználók jogi képviselői. Az egyezmény értelmében a Sony BMG vállalta, hogy minden, a First4Internet cég XCP és a SunnComm vállalat MediaMax másolásvédelmével ellátott zenei CD-t kivon a kereskedelmi forgalomból és kártalanítja azokat a felhasználókat, akik ilyen zenei albumokkal rendelkeznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások