Távmunkahelyenként 616 ezer forintos támogatás

Távmunkahelyenként 616 ezer forintos támogatás

2006. január 10. 08:22, Kedd
Egy távmunkahely létesítésére legfeljebb 616 100 forintos támogatás nyerhető el, a pénzt bérköltségekre és képzések finanszírozására használhatják a munkaadók a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes címén megjelent kiírás szerint.

A pályázatokat március 20-ig lehet beadni, azokat március végéig bírálják el. A támogatást vállalkozások és intézmények egyaránt elnyerhetik. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek a hátrányos helyzetűeket foglalkoztatók. A bértámogatás összege minden távmunkás munkahely esetében fél évig a távmunkás bruttó munkabére, de legfeljebb 70 000 forint, és járulékai. A fél év alatt ez legfeljebb 566 100 forint lehet. A képzési támogatás összege bruttó 50 000 forint.

Az előző pályázat eredményét a múlt év augusztusában hozták nyilvánosságra. A pályázatokat július 7-ig adhatták be cégek, intézmények. Az akkori kiírás szerint a pályázók fél évre dolgozónként legfeljebb 60.000 forintos bérhez és járulékaihoz kaptak támogatást. Ez egy távmunkahely létesítéséhez legfeljebb 488.400 forintos bértámogatást jelentett. További 50.000 forintot nyerhettek el dolgozónként képzéshez. A közzétett lista szerint mintegy 140 cég, intézmény, egyéni vállalkozó jutott hozzá a segítséghez.

A legtöbb, negyvenkilenc távmunkahely létesítéséhez az OTP Garancia Rt. kapott bér- és képzési támogatást. A húsz, vagy e feletti munkahelyszámot hat nyertes pályázó vállalta. A tizenöt, vagy e feletti munkahelyszámhoz tizenhét pályázó nyert el támogatást. A többi nyertes pályázó tizenötnél kevesebb, gyakran csak egy távmunkahely létesítéséhez kért segítséget.

A húsz, vagy e feletti munkahely létesítését vállaló pályázók valamennyien budapestiek. Az OTP Garancia Rt.-n kívül ebbe a körbe tartozik a Wit-SYS Rt., a HumánSoft Kft., a Bellresearch Kft., a Delta Elektronic Kft., az IT Kht. A távmunkahelyeket létesítők között található körjegyzőség, községi polgármesteri hivatal, helyi vízmű, környezetvédelmi egyesület, utazási iroda.

A most kiírt pályázat már a negyedik. Az elsőt az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal közösen írta ki a munkaügyi tárca, akkor még a számítástechnikai eszközök beszerzéséhez, az internet használati költségekhez is támogatást nyerhettek el a pályázók. A további pályázatokat már önállóan írta ki a munkaügyi minisztérium, fél évig az alkalmazás költségeit átvállalva, támogatást adva a képzéshez.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások