Plazmatévé gyárat épít a Panasonic

Plazmatévé gyárat épít a Panasonic

2006. január 10. 23:59, Kedd
A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vállalata, a Panasonic termékekről ismert Matsushita Electric Industrial Co. 180 milliárd jenes (1,58 miliárd dollár) beruházással új, plazmaképernyőket (PDP) gyártó üzemet épít.

A gyár a tervek szerint a 2008 áprilisában kezdődő üzleti évben már teljes kapacitással működik majd, és egy év alatt 6 millió 42 inches, illetve annál nagyobb átlójú képernyőt állít elő. Ez félmillióval több, mint amennyit tavaly a becslések szerint világszerte összesen előállítottak; a Matsushita tavaly decemberben 300 ezer készüléket gyártott. A plazmatévék rohamosan bővülő piacán a Matsushita 75 százalékos tulajdonában lévő Matsushita Plasma Display Panel Co. a legsikeresebb.

A tavalyi év első kilenc hónapjában a cég világpiaci részesedése a DisplaySearch adatai szerint 26 százalékos volt, csaknem akkora, mint a második LG Electronicsé (15 százalék) és a harmadik Samsung Electronicsé (13 százalék) együtt. Az új gyár beindításával a Matsushita néhány éven belül 40 százalékra kívánja növelni részesedését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások