Megjelentek az első vízálló CD-k és DVD-k

Megjelentek az első vízálló CD-k és DVD-k

2006. január 12. 09:26, Csütörtök
Bár már a fél világ a Blu-ray, illetve a HD-DVD formátumok lázában ég, az amerikai Primera optikai adattárolókat gyártó cég úgy gondolta, ő még tud újat mutatni a felhasználóknak a leváltandó CD és DVD esetében is.

A Primera az Imationnal közösen olyan írható CD- és DVD-lemezeket fejlesztett ki, amelyek - igaz, kizárólag a megírásuk után - vízállóak. Ez annak köszönhető, hogy az úgynevezett Tuff-Coat írható CD- és DVD-korongokra egy különleges, Aqua-Guard nevű vízálló réteg kerül. Ez a réteg meggátolja, hogy a lemezekre kávé, víz vagy bármilyen más folyékony szennyeződés kerüljön és hogy ha ez mégis bekövetkezne, akkor a lemezek tartalma e miatt károsodjon.

A Tuff-Coat diszkek jól felismerhetők a fehér vagy ezüstszínű felületükről, mivel az Aqua-Guardnak köszönhetően fényesebb lesz a termékek felülete és a Primera közleménye szerint megnő az élettartamuk is. Az írható CD-kre legfeljebb 52-szeres, míg az írható DVD-kre maximum 8 vagy 16-szoros sebességgel égethetünk adatokat. Ezenkívül az ezüst színű korongok felületének 38 mm-es, míg a fehérek felületének 22 mm-es kör alakú részére bárki nyomtathat is.

Egy száz darab Primera Tuff-Coat CD-R lemezt tartalmazó henger ára a fehér, illetve az ezüst színű borítástól függően 44 valamint 40 euró, míg a száz darab, 8-szorosan írható DVD-R korongot tartalmazó csomag 60, a 16-szorosan égethető DVD-R lemezt tartalmazó csomag pedig 70 euróba kerül.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások