Világhódításba kezd az ECS

Világhódításba kezd az ECS

2006. január 16. 08:47, Hétfő
A tajvani Elitegroup Computer Systems - ismertebb nevén ECS - eddig is az alaplap és videókártya gyártók élmezőnyébe tartozott, legalábbis eladott darabszámok tekintetében és főleg az ázsiai piacot szemlélve. Az új hadjárat részleteit a cég vezetői egy sajtóreggeli keretében ismertették.

A korábbi években annak ellenére, hogy a világ nagyjából minden pontján lehetett kapni ECS hardvereket, most egy szorosabb sales és marketing együttműködéssel és komolyabb kutatás-fejlesztéssel ugrásra készül az Elitegroup. Az idei esztendőben már a nyugati és a latin amerikai világot is keményen támadják. Tavaly összeolvadtak a Tai-Tung céggel, akik OEM/ODM alkatrészeikről voltak ismertek, számos nagy gyártónak szállítottak eddig, például a HP-nek. A jövőben természetesen a márka ECS név alatt fut majd tovább, bár egy ideig még a partnerekkel való ismerkedés erejéig megtartják a Tai-Tung nevet is.

Klikk ide! Klikk ide!

A legnagyobb dobása a cégnek a Lenovo-val való lepaktálás, hiszen egy nemrégiben született megállapodás eredményeképp az IBM személyi számítógép részlegét felvásárló cég PC-inek és notebookjainak nagyrészében ECS alaplapok dolgoznak majd, sőt az OEM alkatrészek jó részét is ők szállíthatják majd. Figyelembe véve a Lenovo nagyra törő terveit illetve az ECS komoly fejlesztéseit, egy komoly gőzhengernek tűnik a dolog, ami nemcsak Ázsiát, de Európát és az amerikai kontinenst is el fogja kapni.

Klikk ide! Klikk ide!

Az egyik legfontosabb feladat az értékesítési csatornák fejlesztése, amihez egyre több irodát nyitnak a világ számos pontján. Tavaly Kína és Korea kapott egyet-egyet, idén pedig Moszkvában és a brazil Sao Pauloban nyitnak majd kirendeltséget. A gyors rendszernek köszönhetően a gyártósorról elindulva repülőgéppel 3 nap alatt, hajóval pedig 3 hét alatt Európában lehet bármilyen szállítmány. A másik fontos láb, ami megalapozhatja egy cég fejlődését a kutatás-fejlesztés. Mint az ECS képviselői közölték, ehhez a cég 500 + 200 tudóst és mérnököt foglalkoztat, ők folyamatosan követik a változásokat és képesek pillanatok alatt reagálni az új hardver igényekre.

Klikk ide! Klikk ide!

A gyártás teljes egészében Kínában zajlik, ami sokakban félelmet kelthet a minőséget illetően, de kérdésünkre Andrew Tseng (EU termék és marketing igazgató) leszögezte, hogy ez csupán attól függ, hogy milyen kontroll van a munkásokon és milyen technológiát alkalmaznak a termelés során. Kapacitás tekintetében szerény 25 millió alaplap és 250 000 notebook darabszám a jelenlegi kvótájuk. Elmondása szerint ezeket mind egyesével ellenőrzik mielőtt dobozolnák őket. A tanulság az újabb ázsiai bemutatkozásból, hogy az európai és amerikai cégek felköthetik a nadrágot, hiszen a tőkeerős és komoly gyártósorral rendelkező keleti cégek komoly fejlesztések után korrekt minőségű felsőkategóriás és mainstream hardverekkel lesznek képesek elárasztani a piacot, s mindezt viszonylag olcsón.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások