Kilép a piacról a Konica Minolta

Kilép a piacról a Konica Minolta

2006. január 19. 13:14, Csütörtök
A Konica Minolta feladja fényképezőgép és fotó üzletágát, digitális kamera érdekeltségeinek egy részét pedig átadja a Sonynak.

Jelenleg a Konica Minolta a világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártója az Eastman Kodak és a Fuji Photo Film mögött, ugyanakkor a digitális kamerák piacán piacán aránylag kis részesedéssel rendelkezik. A társaság novemberben arró számolt be, hogy a márciusban záródó üzleti év mintegy 47 milliárd jen (407,9 millió dollár) veszteséget hozhat - elsősorban amiatt, mert 90 milliárd jent tettek ki azok az átalakítási költségek, amelyek telephelyeinek racionalizálását, eszközeinek leírását és munkahelyek megszüntetését fedezték.


A vállalat futurisztikus kinézetű gépeit nem lehet összekeverni másokéval

A mai bejelentés szerint a cég a kameraüzletből márciusig vonul vissza, film- és fotópapír termelését 2007 márciusáig adja fel. Már novemberben is elhangzott, hogy az átalakítás felgyorsíthatja az erőforrások átirányítását az ígéretes területek - színes irodai másolók, folyékony kristály kijelzők alapanyagai - felé az olyan kifulladó piaci területekről, mint például az analóg filmeké.

A Sony és a Konica Minolta júliusban jelentette be, hogy közösen fejlesztenek ki digitális kamerákat - jelezve a Sony belépését erre a gyorsan növekvő piacra. Április elsején változásra kerül majd sor a cég élén is: az igazgatótanács eddigi elnökhelyettese, Josikacu Ota váltja fel az elnöki székben Fumio Iwait, aki ugyanakkor a cég elnökévé válik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások