Új Microsoft eszközök Lotus/Domino-felhasználóknak

Új Microsoft eszközök Lotus/Domino-felhasználóknak

2006. január 20. 13:08, Péntek
A Microsoft egy sor új és továbbfejlesztett eszközt jelentett be, melyek segítségével a Lotus Notes/Domino alkalmazások környezete könnyebben elemezhető, illetve az alkalmazások adatbázisai könnyebben átvihetők a Microsoft együttműködési platformjára.

Az új eszközök közé tartozik a hamarosan leölthető Microsoft Application Analyzer 2006 for Lotus Domino, a Microsoft Data Migrator 2006 for Lotus Domino és az új Windows SharePoint Services alkalmazássablonok. A szoftvercég bejelentette továbbá, hogy már most ingyenesen letölthetők az üzenetkezelő és a naptári funkciók áttelepítéséhez, illetve párhuzamos üzemeltetéséhez használható frissített eszközei, többek között az Exchange Connector for Lotus Notes/Domino, az Exchange Calendar Connector for Lotus Notes/Domino és a Migration Wizard for Lotus Notes/Domino.

A vállalat együttműködési platformja továbbra is tartja vezető helyét: az elmúlt hat hónapban világszerte több száz vállalat döntött úgy, hogy átáll a Microsoft platformjára. Az IDC szerint a cég az integrált együttműködési környezetek piacán 51%-os részesedésével vezető helyen áll, és a 2004-es árbevételi adatok alapján 10%-kal előzi meg a második helyezettet. Jelentős igény mutatkozik továbbá a SharePoint termékek és technológiák használatával létrehozott, munkafolyamat-kezelő alkalmazások fejlesztésére és testreszabására is, ezért a Microsoft a következő hónapokban további új megoldásokat ígér.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások