A Da Vinci-kód nyitja a filmfesztivált

A Da Vinci-kód nyitja a filmfesztivált

2006. január 23. 17:34, Hétfő
A legfrissebb hírek szerint a május 17-én kezdődő 59. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje A Da Vinci-kód lesz. A film hivatalos bemutatója két nappal később, május 19-én lesz.

A tanulmányi úton Párizsban tartózkodó Robert Langdon szimbólumkutatót telefonon riasztják egy késő esti órán. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és érthetetlen kódot találtak a holttest mellett. Miközben Langdon és Sophie Neveu, a tehetséges francia titkosírásszakértő a rejtvény megoldásán dolgozik, elképedten fedezi fel a rejtett utalások nyomát Leonardo da Vinci műveiben - noha ezeket az utalásokat mindenki láthatja, a festő zseniálisan álcázta őket.


Az 59. Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje, A Da Vinci-kód

A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte. A főbb szerepekben Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno és Paul Bettany lesznek láthatók.

A Dan Brown regény igazi botránykönyvnek számít. A római katolikus egyház folyamatosan tiltakozott a könyvben lévő utalások ellen és a filmet sem kímélte. Ahol lehetett megnehezítették a készítők dolgát. Cannes-ban kiderül, mire ez a nagy izgalom.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások